Schuurwerk en glasvezelbehang schilderen

Rob25

 • #1
Hallo allemaal,
Ik wil straks in onze nieuwe keuken schuurwerk laten aanbrengen op het plafond. Ik wil dat dan schilderen om zandkorrels te voorkomen.
Vermoedelijk met Latex?

Op de wanden doen we glasvezelbehang en die willen we ook schilderen met vermoedelijk dezelfde latex?

Is dat een goede oplossing of kun je beter andere verf nemen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Neem voor het glasvezel een craqueleer- vrije muurverf. Zogenaamde scan-paketten zijn op elkaar afgestemd: lijm, glasvezel en muurverf.

  Voor een kwalitatief heel goede glasvezelmuurverf met een mooie zijdeglans zie Pb
   

  Rob25

  • #3
  Ja ik heb het gezien, bedankt
   

  Plafonnetje

  • #4
  Schuurwerk en daarna schilderen is een goede mogelijkheid. Als je een strak plafond wil waar je ook eenvoudig inbouwspots in kunt monteren, zou je eens kunnen kijken naar aluminium plafonds. Die zijn er tegenwoordig in strakke varianten. Makkelijk te poetsen en uitermate geschikt voor de keuken. Een goed merk daarbij is ********. Dat is te koop bij de meeste badkamer en keuken speciaalzaken.

  Merknaam verwijderd. Mod
  Zoals al eerder aangegeven, onder de andere namen waar je hier op het forum mee post, is reclame maken niet toegestaan.
   

  Rob25

  • #5
  Voordat ik het glasvezelbehang ga plakken is het misschien nodig of beter dat het gips voorstrijk. Ik heb nog een liter of 3-4 lijm voor snel en vliesbehang over van een paar weken geleden. Kan ik dat na verdunnen gebruiken om voor te strijken of moet dat met dezelfde lijm als waar ik het glasvezelbehang mee plak?

  Ik had n.l. ook al gelezen dat je het ook kan voorstrijken met verdunde latex dus vandaar mijn vraag over die lijm want die moet ik anders weggooien.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu