Schuurtje verzakt

Johan_H

 • #1
Beste allemaal,

Een aantal jaar geleden heb ik mijn woning gekocht. Een hoekwoning met een standaard gemetselde berging, welke bij alle woningen in het rijtje aanwezig is. Voorgaande bewoners hebben hier echter een extra berging tegenaan gebouwd. Helaas is het schuurtje nogal verzakt en ontstaat een naad tussen de bestaande berging en de aangebouwde berging.

Nu is de gevel van dit schuurtje deels hout en is alleen de onderzijde en de hoeken gemetseld. De rest is van het hout.

Wij verwachten dat over circa een jaar te verhuizen en mijn voornemens is om niet te veel te doen aan het huis, behalve de restpuntjes netjes afwerken.
Het houtwerk van het schuurtje was dermate slecht dat ik besloot er nieuwe windveren op te zetten en de houten gevel te schilderen. Helaas was dit ook zo slecht dat ik de hele houten gevel eruit heb gehaald, met het idee deze te voorzien van nieuwe planken op een nieuw houten frame en deze te schilderen.
Al met al ben jr dan ook weer een paar honderd euro verder. En dan blijft het een 'net niet' schuurtje omdat het zo verzakt is.

Ik twijfel erg of ik er nog nieuw hout in moet verspijkeren of misschien het schuurtje gewoon weg moet halen. Dit met oog op de verkoop van de woning. een extra berging kan een pluspunt zijn maar ook een afknapper zijn als het in slechte staat is.

Wat zouden jullie doen in deze situatie?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Met alle respect maar dit is geen schuurtje maar een bouwval, ik zou hem met de grond gelijk maken.
  Geen koper die hier enthousiast over wordt, ook niet na een beetje opknappen.
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #3
  Inderdaad, weghalen en je hebt 10000 euro verdiend.
   

  BertPleizier

  • #4
  Geheel mee eens. Ik had het niet beter kunnen verwoorden.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #5
  Dat is geen schuur, dat is een kot.
   

  BertPleizier

  • #6
  Inderdaad, ik snap niet dat bouw- en woningtoezicht hier geen actie op heeft ondernomen. Behalve een armoedig gezicht is het ook nog vragen om vandalisme. Dit lokt bijna uit.

  Tip voor de topicstarter en eigenaar: schuur helemaal weg, mooi hek er om heen met palen en gaas en klimplanten en de kopers worden niet afgeschrikt. Die kosten verdien je 10 x terug.

  Het klinkt gek: maar bij de verkoop van je huis gaan mensen juist bezuinigen (ga toch verhuizen), terwijl een schilderbeurt en een hovenier die de tuin weer strak maakt met snoeien en wat planten aanvullen de waarde van je huis flink opkrikken. Die kosten haal je er minimaal weer uit. Je moet je huis mooi maken en verkopen. Alleen dan wek je interesse en trek je kopers. Echt niet alles moet tip top in orde zijn, maar de eerste indruk moet goed zijn.
   

  Johan_H

  • #7
  Dank allen voor de reacties. Een bevestiging van wat ik zelf al dacht. Met de grond gelijk maken dus.

  Nadeel is dat de buitengevel van de bestaande berging de binnenwand van dit bouwval is. Deze hebben ze wit geschilderd. Ook zitten er diverse planken en dergelijke aan geschroefd en ben ik erg bang voor hoe ze het dak hebben bevestigd. Ik hoop dat ik nog een toonbare gevel overhoud na verwijdering van het schuurtje.
   

  BertPleizier

  • #8
  Allereerst met de grond gelijk maken en dan heb je overzicht. Je kan dan de muur schoon laten spuiten of er voor kiezen om hem een andere kleur te geven zodat het minder opvalt. Met beplanting er voor bijvoorbeeld. Dan valt een donker groene muur niet zo op.
   

  Johan_H

  • #9
  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de schuur is grotendeels weg!

  Nu nog bedenken hoe ik de ruimte in ga richten..

   

  BertPleizier

  • #10
  De eerste € 10.000 heb je al verdiend. Maak een mooie erfafscheiding die past bij de rest. En met de invulling van de ruimte kan je meerdere kanten op. Is maar net wat je wil.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #11
  Idee: (afgeschermde) hoek voor de kliko's?
   

  BertPleizier

  • #12
  Ik zou een mooie groene afscheiding maken door de hoek. Kan een haag zijn (laag of hoog) maar ook gaas met groene klimplanten als klimop. Ook dat kan laag of hoog. Door het door de hoek te zetten wordt het één geheel en rustiger voor het oog om te zien.
   

  Johan_H

  • #13
  Het idee is nu aan de achterzijde een houten schutting te plaatsen (van bedaagde douglas planken, zo is het ook in de achtertuin). Aan de lange zijde een klimop schutting, misschien achter wat hoger en richting het voetpad iets lager).
  En dan haaks een klimopwandje voor het afschermen van dr kliko's.

  Vandaag de muur voorzien van primer en afgewerkt met een grijszwarte buitenmuurverf.

   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu