Schuur vorstvrij houden

KlusRob

 • #1
Even een vraagje.
Ik ga een fietsenschuurtje aan mijn bestaande uitbouw van mijn huis bouwen. Ongeveer 3 x 4 meter. Spouwmuur, volledig geïsoleerd, ook isolatie onder de betonvloer en op het platdak. Ik wil het ivm opslag van vorstgevoelige spullen vorstvrij houden in de winter.

Er ligt een aansluiting van de cv klaar aan de huiszijde in de bestaande uitbouw (hobbyruimte/werkplaats), de leiding naar de radiator daar is doorgetrokken en afgedopt onder een luikje in de vloer (bij de aanleg al rekening mee gehouden).

Verder hangt er in de woonkamer (vloerverwarming + houtkachel) een thermostaat, en ik ga komende zomer een tweede thermostaat met zoneregeling op de bovenverdieping hangen. (aan/uit-schakeling)

Tot zover de info.
Als ik nu de radiator in het fietsenschuurtje aansluit, hoe zorg ik er dan voor dat de boel in de winter daar vorstvrij blijft?
Want als het in het huis zelf warm genoeg is, slaat de cv natuurlijk niet aan?
Of kan ik dan probleemloos een derde thermostaat aan de cv knopen die ik dan in de fietsenschuur hang, en op iets van 5 graden instel?
Of wat zijn de andere opties? (geen electrische of gaskachel!)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #2
  Je kunt natuurlijk een 3e zone maken, voor de schuur.

  Maar wanneer kan het vriezen in de schuur? Juist, als het buiten ook vriest. Dan zal regelmatig één van de beide andere zones wel warmte vragen. Je zou hem dus prima bij één van die beide zones op kunnen zetten, of als die mogelijkheid er is, vóór de zonekleppen zodat ie met beide zones meedraait.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu