Schuur loopt onder - water in schuur

McLaughlin

  • #1
Mijn schuur bestaat uit een diep liggende betonvloer (onder het maaiveld, is ooit zo ontstaan na ophoging van de tuin door een vorige bewoner), daarop een betonnen rand geschroefd waarop een geïsoleerde houten frame staat om de kunststof wanden aan vast te zetten. De palen van het houten frame zijn voorzien van menie en zijn op hun beurt aan de betonnen randen geschroefd.

Bij harde en langdurige regenval sijpelt er echter water door de kier tussen vloer en opstaande (betonnen) randen. Soms staat er echt een klein laagje water in de schuur. Een vervelend probleem, de fietsen roesten en alle spullen in de schuur beschimmelen. Ik heb geprobeerd de kier met kit af te dichten maar dat is niet voldoende gelukt.

Ik wil dit probleem nu oplossen door de diepliggende betonnen vloer op te hogen naar het niveau van de opstaande betonnen randen, door het storten van beton. Verwachte dikte van de betonlaag zal ca. 7 - 8 cm. zijn.

Vraag is nu echter of ik niet het risico loop dat de nieuwe betonlaag wegsijpelt door dezelfde kier als waar het water nu doorheen loopt. Kan iemand mij hierin adviseren? Moet ik dan soms het beton extra dik maken of zo?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zal misschien een klein beetje weglopen, maar daar hoef je je geen zorgen over te maken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu