Schutting vastzetten op fundering

Peetuhr

 • #1
Beste klusser,

Ik ben bezig met het plaatsen van een nieuwe schutting. De oude schutting had op 1 lange zijde en 1 korte zijde een stenen muur. Deze had een fundering van gewapend beton (30cm breed, 20cm dik, 20cm onder maaiveld).

Nu zijn wij van plan de nieuwe houten schutting hierop de plaatsen met hardhouten palen (7*7) in deze voeten:

Schutting wordt 180cm hoog, dicht met zwart rabat. Om krom trekken van zwart rabat te voorkomen door te hete temparatuur, plaatsen wij elke 70 cm palen.

Twee vragen hierbij:
1: is de fundering sterk genoeg?
2: zijn 4 schroefjes wel genoeg met voet? er horen 5*50 schroeven bij, maar dit lijkt mij zo weinig.

Dank alvast!
svp foto's plaatsen ipv een commerciele link, mod
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Paalhouder niet met een paar schroefjes van 5 mm en plug vast zetten op de betonnen fundering, maar met een paar goede keil bouten.
   

  Peetuhr

  • #3
  Dag Peter,

  Dank voor je reactie! Heeft dit de voorkeur boven een chemisch anker? Daar las ik een en ander over, maar keilbouten zijn natuurlijk iets makkelijker in gebruik.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  De fundering is m.i niet breed genoeg.
   

  Peetuhr

  • #5
  De fundering was, nadat hij helemaal open lag, niet geschikt bevonden. Op sommige plekken was hij erg smal en dun. waarschijnlijk was deze zonder bekisting gestort. Verwijderen was lekker klusje :roll:

  Nu staat de schutting direct met palen in de grond.
   

  BertPleizier

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Ondanks dat de fundering weg is wellicht toch voor een nieuwe lezer in de toekomst: als de fundering zo smal is zeker geen keilbouten gebruiken. Deze drukken de fundering uit elkaar. In deze gevallen is een chemisch anker de oplossing.

  Het klinkt allemaal ingewikkeld en moeilijk, maar dat is alleen de naam: gaten boren, gaten uitblazen, chemisch anker in de gaten spuiten en daarna het draadeind er in duwen. Uit laten harden volgens de beschrijving en daarna kunt je de moeren op de draadeinden vastdraaien.
   
  Laatst bewerkt:
  • Like
  Waarderingen: Peetuhr

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu