Schutting schoren of niet?

Marisjan

  • #1
Beste forumleden,

Wij hebben 5 jaar geleden een schutting laten plaatsen rond onze tuin. Een deel wijkt nu wat naar binnen. Is het beter om de palen en schutting weer recht te zetten en bv puin rond de wijkende paal te storten of kan ik de schutting beter stutten met schoren? Alvast hartelijk dank voor de reacties.
Mvrgr,
Mariska
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat hangt af van de reden dat het scheef is komen te staan. Als de palen gerot zijn, zou jouw voorstel alleen een tijdelijke oplossing zijn. Een (paar) foto('s) kan ons in ieder geval wat meer duidelijkheid geven over de situatie.
 

Marisjan

  • #3
Bedankt voor je reactie. Hij staat er nog niet zo lang dus ik denk niet dat dat het probleem is. Onze poort zit ook vast aan de schutting en die wordt meerdere keren per dag gebruikt. Ik denk dat de palen van de schutting daardoor niet stabiel genoeg zijn. Zou dat kunnen?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Afhangend van de omstandigheden is vijf jaar vrij lang voor een houten schuttingspaal. Als ze bijvoorbeeld in kleigrond staan of een andere permanent vochtige plek, mag je blij zijn als ze het langer dan 2 jaar overleven.

En ja, het zou kunnen dat het door de poort komt - maar zonder beeldmateriaal of verdere omschrijvingen kan alleen iemand met een glazen bol die conclusie trekken. Wij kunnen immers nooit weten hoe diep de palen bijvoorbeeld in de grond zitten, en wat er eventueel nog omheen zit aan fundering (zoals beton).
 

Marisjan

  • #5
Weer hartelijk dank voor je reactie. Onze vorige schutting heeft het ruim 15 jaar volgehouden...In dezelfde tuin op zandgrond zonder overmatig vochtige condities. Ik kan wel foto's van de schutting maken maar dan zie je alleen het bovengrondse deel. Dat voegt dan niet heel veel toe denk ik.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Hoe hoog is de schutting?
Hoever zitten de palen in de grond?
Hoh afstand van de palen?
Afmeting van de palen?
Grondsoort?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu