Schutting ophogen welk materiaal gebruiken

Browning

 • #1
Beste Klus experts,

Ik wil het eerste schuttingspaneel dat tegen de muur van de woning aanzit ophogen.Dit omdat ik iets uit het zicht wil hebben.

Nu heb ik het plan om er een plaat tegen aan te zetten van ongeveer 105cm hoog x 150 cm breedte.

De plaat komt ongeveer 55 cm boven de schutting uit.


Mijn vraag : Welk plaat materiaal kan ik hiervoor het beste gebruiken ?

bijvoorkeur niet al te prijzig maar en liefst kant en klaar zodat niet geverfd hoeft te worden.

Hebben jullie nog ideeen ?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BertPleizier

  • #2
  Denk je dat dit er fraai uit gaat zien?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Doe het in ieder geval in overleg met de buren. Het is namelijk vergunningsplichtig als het hoger wordt dan 2m.

  Plaats eens een foto van de schutting. Het minst opvallend zal hetzelfde materiaal zijn als waar de schutting van gemaakt is.

  Waarom denk ik bij "iets uit het zicht" altijd aan wietplanten? :roll: :mrgreen:
   

  Jackd

  • #4
  Aan de naam te zien gaat het eerder om papaver.

  Trespa of plexiglas melkglas zouden kunnen, maar niet goedkoop.
  2e hands kan een optie zijn.

  Let wel op of de palen het kunnen hebben.
  Een plaat is een windvanger en hoe hoger hoe groter de hefboomwerking is
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Als je zo'n klein plaatje nodig hebt kun je die plantjes legaal in je tuin zetten, maar ik denk dat de enige manier om dat fraai te doen is, door je schutting te verlengen/ verhogen.
   

  Browning

  • #6
  Haha grappig om te horen van die wiet plantage.
  Is niet echt mijn hobby.

  Nee, mijn buren hebben een weinig fraaie uitbouw¨gedaan en hebben 2 kleine ramen gemonteerd in de zijkant zo dat zij in mijn woning uitzicht hadden. Dit mag wettelijk niet en op mijn reclameren hebben ze het dicht geplakt met een folie maar ik kan er nog steeds vaag door heen kijken. Dit geeft mij niet een lekker gevoel en in de praktijk leidt het mij ook af.

  Ik verwacht, gezien de actie van mijn buren zelf, niet gelijk juridische problemen. Hoeft niet heel fraai er uit te zien want fraai wordt het uitzicht toch niet gezien de rest van de constructie.

  Vandaar dat ik de schutting een klein beetje wil ophogen en wil er eigenlijk zo weinig mogelijk geld aan spenderen. Maar bij voorkeur wel iets dat niet binnen 1 a 2 jaar weg rot. Zat zelf te denken aan hout. Kunststof is al gauw weer stuk duurder.
   

  Browning

  • #7
  Voor alle duidelijkheid hierbij even een foto.   

  BertPleizier

  • #8
  Ik zou hier de gemeente over inlichten en een verzoek tot handhaving neerleggen. Het ziet er niet uit (welstand?) en het mag simpelweg niet.

  Deze aanbouw is in strijd met de regels zoals u dit al eerder aangaf. Je eigen schutting ophogen is niet de oplossing van het probleem. Dat is het probleem van een ander oplossen.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #9
  Al is een bouwwerk vergunningsvrij dan houdt dat niet in dat je niet aan de voorschriften hoeft te voldoen.
  Welstand aan de achterzijde van de woning is vaak niet van toepassing, maar ramen op de erfgrens mogen op deze wijze niet en de brandwerendheid voldoet ook niet.

  Als je buren de ramen niet willen dichtmaken, bouw- en woningtoezicht inschakelen.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #10
  Eens. De eerste stap is met de buren overleggen. Kom je er niet uit kan je ze vertellen dat je de gemeente gaat inschakelen.

  Let erop dat de zijkant van de aanbouw brandwerend moet zijn. De gemeente kan de ramen niet verbieden, omdat dit privaatrechtelijk is. Hou dat even in je achterhoofd. Soms kan het voor de gemeente voldoende zijn om de ramen brandwerend te maken. Dat lijkt scheef, maar zo zit de wetgeving in elkaar.

  Mocht je het zelf willen afschermen (wat ik niet zou adviseren), dan kan je de huidige schutting namaken erboven. Als je wat oude planken op de kop kan tikken (tweedehands bouwmaterialen of de milieustraat), valt het minder op.
   

  Browning

  • #11
  Een poging tot overleg heeft al een keer plaats gevonden.
  Ik heb toen aangegeven dat ramen aan de zijkant zo niet mocht.

  Ramen konden blijven zitten als deze dicht werden gemaakt.

  Toen is er dit folie op gekomen zoals te zien is op de foto.

  Alleen dit is dusdanig folie en kan er nog steeds contouren door zien, weliswaar niet scherp. Voor mij is het niet afdoende en vind dit niet fijn.

  Juridisch mogen ramen blijven zitten als ze maar dicht worden gemaakt bijv. met folie .

  Ik kan hoogstens nog een keer navragen of deze beplakking juridisch wel of niet voldoende is.

  De gemeente gaat inderdaad over de veiligheid. Zij maken luchtfoto´s en gaan bij wijzigingen ter plaatse controleren. Maar daar zal nu wel niet zo heel veel terecht van komen.

  Om getouwtrek en alles wat daar uit voortvloeit te vermijden dacht ik, het is misschien praktischer om het zelf op te lossen. Vandaar mijn vraag.

  Hoe zou ik eventueel de schutting dan eenvoudig kunnen verhogen ? Want juridisch mag deze toch niet hoger dan 2 meter zijn ?
   

  BertPleizier

  • #12
  Omdat het wachten op actie vanuit de gemeente zelf te lang op zich laat wachten moet je de gemeente zelf verzoeken tot handhaving.

  Dit kun je per (aangetekende) brief doen met met uitleg en begeleidende foto’s. De gemeente is dan verplicht om te handhaven (locatie bezoeken en indien in strijd met de regels over te gaan tot handhaving). Er zit niks anders op voor de gemeente want zo zijn de regels. Aangezien het locatiebezoek buiten kan plaatsvinden verwacht ik geen Corona-problematiek.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu