Schutting neerzetten, achterkant teren, voorkant beitsen

Saken

  • #1
Hallo,
Ik wil een schutting gaan plaatsen met aan beide kanten volledig dicht hout. Dus geen om en om plank maar beide kanten helemaal dichtgetimmerd.
De binnenkant wordt mooi douglas hout. De buitenkant gebruik ik B-keus hout voor. Nu had ik met het oog op de levensduur van het hout het idee om de achterkant van de binnenzijde Douglas te teren, evenals de planken van de 2e laag aan de buitenkant. De binnenkant wilde ik HK lazuur gebruiken (blank) zodat het vanaf binnen mooi blank lijkt.
Is dit een verstandige keuze of zal het teer in het douglas hout trekken en doorkomen aan de binnenkant van de tuin ?
 

Saken

  • #2
Zoeits
1629553376295.png

En dan de achterkant van het lariks teren, en de 2e laag planken aan de buitenkant ook teren. (foto van internet). Bij mij komen de planken rechtomhoog te staan ipv horizontaal
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Wat bedoel je met teren? Carbolineum e.d. mag je niet meer gebruiken. Laat staan of het verstandig is gezien de lucht die ervan af komt bij warm weer.
 
  • Like
Waarderingen: Saken

Saken

  • #4
@Mn22 ik bedoel de moderne equivalent van Carbolineum. Ruime keuze in de schappen van bouwmarkten
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als je één kant van het hout anders behandelt, dan zal het door verschillen in vochtigheid in de breedte krom gaan trekken. De bolle kant komt dan aan de minder waterdichte kant; houd er dus rekening mee dat er daarom eventueel gaten kunnen gaan ontstaan tussen de planken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu