Schutting dichtmaken met schuttingplanken

Nisa

  • #1
Hoi!

We hebben een kleine tuin en op de erfgrens staat een schutting met verticale planken. Je kunt vanaf de zijkant heel goed door de schutting heen kijken naar de andere tuin. Als je achter in de tuin zit, kijk je zo bij de andere naar binnen in het huis.
Omdat we veel van privacy houden, willen we de schutting dichtmaken. We willen schuttingplanken horizontaal aan de schutting vastmaken en zo de hele schutting bekleden. Mijn vraag is nu, is dit zomaar mogelijk? En waar moeten we rekening mee houden?

We wilen geen nieuwe schutting omdat deze schutting vrij nieuw is en dit dus een goedkopere oplossing is.

Alvast bedankt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Deze vraag vraagt om foto's!
 

Nisa

  • #3


Het zijn 3,5 van deze schermen naast elkaar
 

Henk E

  • #4
De schuttingdelen los draaien en dan een kwartslag draaien en dan weer vast schroeven.

Of een rietmat er voorlangs maken.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Planken aan een kant los schroeven (als dat kan) en dan worteldoek ertussen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Daar moeten de buren toestemming voor geven, een schutting op de erfgrens is een mandelige schutting, dat betekent dat hij ook van de buurman is en die moet het er mee eens zijn.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Uit beveiligings oogpunt zou ik zeggen de planken noooooooit horizontaal plaatsen.
Plaats je ze wel horizontaal dan kan iemand er zo tegenop klimmen en over de schutting springen.
Laat je ze verticaal dan heb je dat probleem niet. (of in ieder geval een heel stuk minder)

Dat je er doorheen kunt kijken zie je vaak bij goedkope schuttingdelen. Daar zijn de planken nl. om en om gemonteerd zonder dat ze elkaar noemenswaardig overlappen. (noemen ze dacht ik 18 planks) Koop je een duurdere schutting (bijv. 24 planks) dan overlappen de planken aan de ene kant de planken aan de andere kant een heel stuk en heb je ook geen last van doorkijk.
Wil je dat dus met je huidige schutting voor elkaar krijgen dan er iets tussen zetten zoals hierboven is aangegeven of de planken loshalen en weer dichter aan elkaar monteren en natuurlijk extra planken er bij tussen zetten omdat je anders een gat krijgt.
Om kleur verschil te voorkomen kun je 1 schuttingdeel opofferen en daar de andere 2 mee aanvullen en dan voor de 3e een nieuwe kopen.

Echt helemaal dichtmaken moet je niet doen dit omdat er anders water tussen de planken blijft staan en dat dit gaat rotten maar ook om omwaaien te voorkomen. Laat altijd een spleet van 1 cm open zodat het door kan waaien om te drogen.

Suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu