Schuren met schuurmachine geeft krassen/sporen

Anon

  • #1
Beste klussers,

In huis moet e.e.a. geschilderd worden, waaronder de voordeur (binnenkant) en de meterkastdeur. Ter voorbereiding heb ik deze deuren grondig machinaal geschuurd zodat alle reliëf eruit is.

Voordeur: metaal met kunststof laag. Lak verwijderd.
Meterkastdeur: 1 of andere gelakte vezelplaat.

Het probleem is dat de schuurmachine sporen/krassen achterlaat in het oppervlak, iets dat ik eerder heb gezien bij het schuren van een gelakt salontafeltje. Als het licht erop staat zie je hierdoor precies het spoor van de beweging die ik met de machine heb gemaakt waarin ook de minicirkeltjes van de schuurbeweging te zien zijn. Ik ben bang dat dit later in het schilderwerk te zien zal zijn.

Werkwijze:
Ik gebruik een professionele delta schuurmachine met achtereenvolgens korrel 120-180-240 en heb weinig druk op de machine uitgeoefend. Met elke stap in korrelgrootte schuur ik de oude sporen eruit, maar maak weer nieuwe. Ik let erop dat het schuurpapier niet vol loopt en ik i.v.m. warmteontwikkeling niet lang op dezelfde plek blijf.

Voordeur:


Meterkastdeur:

Sporen zijn erg uitvergroot door zijbelichting.

Inmiddels heb ik de sporen uit de voordeur gekregen door deze handmatig nat te schuren met korrel 240 (en daarna 320, 400 om deze goed glad te krijgen).

Mijn vraag is: Is dit te voorkomen? Er moeten namelijk ook wat meubels met veel effen vlakken (o.a. mdf eettafel) opnieuw gelakt worden en wil daarin geen schuursporen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik heb dit bij de eerste laag grondverf ook wel eens. Maar na de eerste laag grondverf is het een kwestie van "met de hand licht opschuren" en daarmee zijn de schuursporen na de 2e keer gronden en 2 keer aflakken helemaal weg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu