Vervorming door vocht, te verhelpen met schuren?

Plock

  • #1
Ik hoop dat ik hier een goed antwoord kan krijgen op een probleem dat wij hebben.

Onze woning is voorzien van twee garagedeuren. Deze zijn klaarblijkelijk niet goed geschilderd aan de onderkant, waardoor er vocht in de deur is getrokken. Dit resulteert in een golvend oppervlak aan de onderzijde van beide deuren, waarbij ik schat dat de "bobbels" inmiddels zo'n 2 a 3 mm boven het deuroppervlak uitstijgen. Wij hebben vorig jaar al een klacht ingediend bij de bouwer van onze woning, en deze wil het probleem nu verhelpen door de deur op te schuren en opnieuw te verven. De woning is twee jaar oud.

In mijn optiek is dit slechts een tijdelijke oplossing van het probleem, daar het vocht inmiddels in de deur zit en dit niet met schuren en opnieuw verven te verhelpen is. Ter info, de deur is gemaakt van het volgende materiaal : sandwichpaneel opgebouwd uit fineer-aluminium-HDF met een totale dikte van 5,5 mm.

Kan iemand mij vertellen of het opschuren en opnieuw schilderen wel een goede oplossing is, of zal de bouwer nieuwe deuren moeten leveren?


Een snelle reaktie wordt uitermate gewaardeerd!!!!!!!

Bij voorbaat jullie dank!!!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waar zit het aluminium in jouw 5,5 mm dikke deur. :lol:
Snel he.
 

Plock

  • #3
Dat moet je aan de deurenmaker vragen.....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Op het forum zijn we zeer terughoudend met beoordelen van andermans werk, vooral als er weinig bekend van materialen etc.

Wilt u een objectief advies schakel dan een deskundige in en laat hem zijn bevindingen op papier zetten, u staat dan een stuk sterker tegenover de aannemer.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
U moet de bouwer / installateur altijd in de gelegenheid stellen om de klacht te verhelpen. Wij kunnen vanuit hier niet beoordelen wat de oorzaak is van het opbobbelen van het oppervlak.

Maak hierover wel ( op schrift ) goede afspraken, zodat u later bij eventueel inschakelen van een rechtsbijstandverzekering bewijzen hebt.

Vooralsnog: eerst de bouwer in de gelegenheid stellen om het euvel te verhelpen. Is het vochtgehalte > 20%, dan heeft schilderen geen zin.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu