Schuin dak woon garage isoleren.

Dodge1975

 • #1
Goedenavond mensen,

Ik ben nieuw hier qua vragen plaatsen op het forum dus het kan wezen dat ik misschien iets niet goed doe. Excuses daarvoor alvast. Ik ben al een paar jaar aan het renoveren en heb heel veel gebruik gemaakt van de expertise hier, maar nu heb ik even iets waar ik absoluut niet uit kom.

Ik ga mijn garage/rookhok/mancave isoleren en na dit hele forum en meerdere internet sites bekeken te hebben, kom ik er nog niet uit.

Situatie is een schuin dak met watervast spaanplaat(messing/groef verlegd) als dakbeschot. Daarop rechtstreeks panlatten en sneldekkers.
De spanten binnen zijn 220x70.
Ook ligt er een zoldervloer in met dezelfde spanten en platen gebruikt als het dak. Nu heb ik steenwol gekregen van een aannemer van 150mm dik. Deze wil ik graag tussen de spanten aanbrengen maar loop nu tegen de vraag aan.

Er wordt hier meermaals aangegeven dat het het beste is om de gehele ruimte tussen spant en dakbeschot op te vullen. Ten eerste kom ik dan 7cm qua dikte te kort en ten 2e lijkt mij een laag van 22cm isolatie iets overdreven.

Nu lees ik voor en tegens betreffende lucht isolatie tussen zowel dakbeschot als tussen isolatie en afwerking... Ik kom er eerlijk gezegd niet meer uit, daarom maar eens bij de vakmannen hier ten rade gaan.

Wat ik gelezen heb is dat de (groene) watervaste spaanplaat dampdicht is dus zal er aan de warme kant waarschijnlijk een klimaat folie voor moeten.

Het zolder gedeelte wil ik eerst maar isoleren en dit voorlopig daarbij laten, moet ik er dan alsnog een folie voor maken?

Het plafond wil ik ook graag isoleren, zijn daar dan dezelfde regels voor? Dit plafond wordt t.z.t. voorzien van een systeemplafond. Ook wordt de gehele garage voorzien van mechanische ventilatie, zowel op zolder als in de leefruimte. Ook zit er nog een openslaand dakraam op het zolder gedeelte.

Excuses voor de lap tekst maar weet het anders niet te beschrijven.

Alvast enorm bedankt voor het lezen en een eventueel antwoord.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Folie bij het dak meteen na isoleren aanbrengen.
  Vloer: zelfde temperatuur onder en boven? Dan geen folie noodzakelijk. Waarom de vloer isoleren?
   

  Dodge1975

  • #3
  Goeiemorgen Rola,

  Dankjewel voor je antwoord, folie is duidelijk, ga ik dan ook zeker doen. Blijft de vraag of de gehele 22cm ruimte opgevuld moet worden of dat de 15cm volstaat. En volstaat 15cm, dan tegen dakbeschot of gelijk met spanten houden tegen het rachelwerk aan?

  En ik wil het plafond ook isoleren, aangezien ik beneden nu nog radiatoren heb hangen en tzt daarvoor in plaats vloerverwarming komt. De zolder is (nog) niet verwarmd. Ik heb het idee dat ik mijn warmte beter beneden vast kan houden als ik het plafond ook isoleer.

  Nogmaals dank voor het meedenken!
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Ik zou maximaal isoleren, om in de winter de warmte binnen te houden, en in de zomer buiten.
  De geluidsisolatie wordt ook beter bij het toepassen van steenwol.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu