Schuimbetonvloer ophogen

Grond

  • #1
Ik heb in huis een aantal schuimbeton vloeren gestort.
Nu is van 1 ruimte de vloer wat lager dan de rest (ongeveer 8 cm).
Er komt vloerverwarming op waarvoor ik 10 cm hoogte over heb en in de ruimte met de lage vloer heb ik dus 18 cm over.
Kan ik dit gewoon met een hele dikke laag isolatie ophogen of gewoon een cementdekvloer om op te hogen en dan isolatie met vloerverwarming?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Als ik het goed begrijp gaan alle vloeren nog 10 centimeter omhoog vanwege een dekvloer met vloerverwarming. Een dikte van de dekvloer van ongeveer 7 centimeter wordt aangeraden als een goed evenwicht tussen enerzijds vloersterkte en anderzijds opwarmtijd. Hoe dikker de dekvloer, hoe langer het namelijk duurt voor de vloerverwarming het op temperatuur heeft.

Dan houd je nog 3 centimeter over voor isolatiemateriaal. Dat lijkt mij weinig, ondanks de isolerende eigenschappen van schuimbeton. Schuimbeton isoleert 5 a 10 keer beter dan een gewone betonnen vloer, maar komt daarmee nog lang niet in de buurt van echte isolatiematerialen. Bovendien heeft schuimbeton ten opzichte van andere isolatiematerialen een relatief grote warmtecapaciteit wat het opwarmen van de vloer kan vertragen. Daarom zou ik in de ruimte met de verlaagde vloer 11 centimeter isolatiemateriaal leggen in plaats van 3 cm en verder opvullen met een massieve vloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu