Schuifsysteem diepe lades voor wandkast onder schuine wand

Leo-B

  • #1
Hallo,

onder het dak wil ik een wandkast maken met in het onderste gedeelte van de kast (tot 1.2 m hoog), 3 lades van elk 40 cm hoog. De diepte van de lades is varieert van 120 cm voor de onderste lade tot 90 voor de derde lade. Breedte van de lades 55 cm. Lades worden opgehangen aan staanders van waarschijnlijk gelamineerde meubelplaat.

Er bestaan ladegeleiders tot 70 a 80 cm al zijn deze vrij duur (en het aantal lades is 25 totaal), maar dan nog is een groot deel van de lades niet handig bereikbaar.

Vraag is nu of er een alternatief mogelijk is door de zijkanten van de lades over een plank te laten glijden die weer aan de staander is geschroeft
De onderste lade kan eventueel met wieltjes over de vloer rollen, maar de 2e en 3e niet en bij deze ladedieptes komen er behoorlijke krachten op de glijplanken. Kan hiervoor meubelplaat worden gebruikt en tot hoever uittrekbaar zijn de lades dan?

Of is er nog een ander alternatief voor deze lades?

Bvd
Leo
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
En een passende kast op vier wieltjes die geheel naar voren kan rollen?
Zijkanten ophouden of daar laden in maken?
leuk object om iets creatiefs te maken.
suc6
 

Veronika

  • #3
Er bestaan toch ook (keuken-)ladegeleiders met dubbele uittreklengte? Of die er ook in deze lengtes zijn weet ik niet, en idd goedkoop zijn ze ook niet. Wel duurzaam!

Kijk evt bij een keukenwinkel of metaalwarenzaak in de catalogus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
8
Gerelateerde onderwerpen
Lage, diepe kast maken

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu