Schuifdeur naar woonkamer?

Edwinva

  • #1
Hallo,

Ik wil de gewone, naar binnen opengaande deur naar de woonkamer, vervangen voor een schuifdeur, zodat we geen last meer hebben van het naar binnen zwaaien van de deur (en dus de woonkamer beter kunnen indelen).

Kent iemand een mooi systeem hiervoor? Tips?
 

Marnix

  • #2
Een "nadeel" dat je zal ondervinden is het volgende:

De deur zal niet meer in / binnen de sponningen vallen maar er net buiten. Zo zal de deur ook aan één zijde (open of dicht) altijd zichtbaar zijn.

Kun je hier mee leven dan kun je het volgende doen:

Bij iedere bouwmarkt kun je op de afdeling kasten een railsysteem kopen dat wordt gebruikt voor schuifdeuren in kasten. Koop een rail van minstens 1,6 keer de breedte van de deur. Voor het gemak dus even een rail van twee keer de breedte van de deur.

Vlak boven de oorspronkelijke plek van de deur bevestig je een flinke balk. Aan de onderzijde van de balk bevestig je de rail. Uiteraard alles even goed meten en goed waterpas stellen anders zal je deur altijd vanzelf dicht vallen of open gaan.

De twee geleiders die je ook op de betreffende afdeling en behorend bij de rail kunt kopen bevestig je aan de bovenzijde van de deur. Je hangt / schuift vervolgens de deur in de rail en de basis is er. Met een kleine corrigerende mogelijkheid op de vloer voorkom je dat de deur kan gaan schommelen.

De rail kun je als laatste met een koofje afwerken.

Probleem dat je nu hebt is dat de deur nergens op aan kan sluiten als deze dicht is. Je zal een esthetisch verantwoorde manier moeten vinden om de plek waar vroeger de deur in het slot viel op te dikken zodat de deur dicht kan vallen.

Wil je het "perfect doen" kun je bovenstaande deels volgen maar moet je de muur deels slopen en vervangen door een holle wand waar de deur in kan verdwijnen.

Hopelijk voldoende inspiratie om lekker aan de slag te gaan, succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu