Schuifdeur --> kunststof geleiders of toch T-profiel?

Knuppel

  • #1
Recent begonnen met een ensuite deuren project. Ik heb gekozen voor een standaard hangend systeem waarbij kleine kunststof geleiders voor op de vloer zijn geleverd. Hier had ik al 2 extra van gekocht omdat ik 1 zo'n geleidertje voor zo'n grote deur (93 x 231) wat weinig vond.

In de deuren zijn netjes de maten gefreesd zoals in de handleiding (7x14mm). De geleiders zijn echter een stuk smaller. Ik ben bang dat de speling teveel is, en op den duur e.e.a. stuk gaat. (deur stoot bijv. tegen 2e geleider die dan uit de vloer komt)

Nu had ik het idee om een aluminium T-profiel op maat te laten maken, en deze op de vloer te schroeven. Dan kan de deur nooit uit de geleider. Gaat dit werken? Welke dikte zouden jullie aanraden zodat de deuren goed blijven schuiven, maar toch niet teveel wapperen? De sleuf is 7mm breed. Ik dacht zelf aan 4mm (1,5mm speling aan beide kanten). Of 5mm?

Of zie ik problemen die er niet zijn en zijn de kunststof blokjes goed genoeg?

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou het niet doen. Als de deur een beetje krom trekt, schuift ie niet meer. De werking van de deur is ook vast deels reden dat de geleider er zo ruim in past.

De deur schuift in een opening. Daar heeft ie weinig speling. En tijdens normaal gebruik komen er geen dwarse krachten op de deur.

Je kan evt. het kunststof geleidertje vervangen door een metalen, maar dat zou ik pas doen als deze kapot gaat. En dat gebeurt vast niet zomaar.
 

Poster

  • #3


B.v. kunststof geleide rollen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu