Schuifdeur eruit, hoe het gat opvullen met laminaat?

NaaTb

 • #1
Beste klussers,

Ik heb in mijn nieuwe woning een schuifdeur tussen slaap- en woonkamer eruit gesloopt en van de oude slaapkamer een eethoek bij het woongedeelte getrokken. Waar ooit de schuifdeur zat zit nu een gat in de vloer. Ik wil dit graag opvullen met hetzelfde laminaat wat in de woon- en eethoek ligt. Ik heb hier nog een pakketje van liggen dus genoeg planken om dit te doen. Mits het in 1 keer goed gebeurd. En daar heb ik jullie hulp bij nodig.

Er passen namelijk net geen 2 planken breed tussen het oude laminaat. Wat betekent dat 1 rij planken in de lengte ingekort moet worden en tegen het oude laminaat vastgelijmd moet worden. Er moet dus een superfijne superrechte zaagsnede gemaakt worden. Welke zaag kan ik het beste gebruiken om dit te kunnen realiseren? Ik heb een decoupeerzaag met geleider, maar je blijft met een decoupeerzaag een rafelige rand houden denk ik.

In de afbeelding hieronder zien jullie de situatie. rechts de 1e rij planken die er al in ligt, links dus de rij planken die versmald ertussen moet komen.

Ik hoor graag jullie ideeën!

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ik zou het laminaat er gedeeltelijk uithalen en opnieuw leggen, dat is even wat werk maar het resultaat is vele malen mooier.
  Beter om het direct goed te doen, u moet er jaren tegenaan kijken en het gaat steeds meer ergeren als het laminaat niet mooi aansluit en ook op kan gaan staan op den duur.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu