Schroeven door epdm dakbedekking?

Superkees

  • #1
Bestaan er veilige en gegarandeerde methoden om door een epdm dakbedekking te schroeven? Ik ben bezig een eigen schuur te bouwen, en voor de zwaarte van de balken moet ik rekening houden met toekomstige zonnepanelen. Als ik niet kan schroeven, moet ik balasten met tegels, wat het gewicht nogal verhoogt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er bestaan nogal wat soorten EPDM. Er is een merk die met hete lucht te lassen is. Dan zou je opstanden op het dakvlak kunnen maken.
 

Superkees

  • #3
Misschien ben ik niet duidelijk, maar de bedoeling is het frame waar de zonnepanelen op komen, door de dakbedekking heen vast te schroeven op de onderliggende balken.

De meest simpele voorstelling die ik daarbij heb is een houtdraadbout en een rubber ringetje voor de afdichting.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik snap je volkomen hoor. Ik bedoel je legt op het plattedak een paar balken daar ga je met de dakbedekking overheen. Het frame zet je door de dakbedekking vast op die balken. Zodoende liggen de schroefgaten hoger, altijd uit het water. Zoals je weet ligt er op een platdak altijd water. De balklaag wordt waterpas gelegd nauwelijks afschot. Met de jaren zakt een houten dak door. Nog diepere plassen. Omdat waterdicht te houden ??????.
EPDM is leuk, maar met een paar balken op je dakvlak is dat geen goede keus. Tenzij je die lasbare op het dak legt.
Je kan eens denken aan een ligt hellend lessenaardak zo schuin dat daar nooit geen water op blijft staan misschien blijft dat waterdicht.
 

Superkees

  • #5
Ik zie her en der wel schroeven met epdm-afdichting, maar ik moet iets betrouwbaars hebben voor tussen epdm en frame. Maar gezien het feit dat men vaak tegels gebruikt, ga ik daar maar vanuit.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Op het dak, in het water en door de dakbedekking heen dat ben ik weinig tegen gekomen hoor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu