Schroefkoppeling op knelkoppeling, mag dat?

Dev80

  • #1
Dag iedereen,

Om mijn "nieuwe" gashaard te testen heb ik hem met een RVS gasslang aangesloten en de rookafvoer op het kanaal natuurlijk. Dit even tijdelijk om te kijken of hij werkt, natuurlijk wel alles met zeepsop gecontroleerd op lekkage maar het was lekvrij. De gashaard werkte en heb de kraan weer dichtgedraaid. Ik zal het door een installateur laten nakijken. Maar ik was even benieuwd:

De gashaard was voorheen met een gasbuis met knelring(en dus knelkoppeling?) aangesloten op een 3/8"knie 90 graden koppeling. Die buis heb ik verwijderd en een van 3/8"naar M24 aansluitkoppeling erop gezet(en daarop weer een M24 RVS gasslang), maar mag dat? Voorheen zat daar dus een gasbuis met een knelring op. De aansluitkoppeling kon ik maar zo ver erop draaien tot hij tegen de zeskant van andere richting van de 90 graden koppeling kwam.

Foto's ter verduidelijking:
Oude situatie:
IMG_20200828_105408.jpg


Huidige situatie
RVS gasslang.jpg


Alvast bedankt.
 

Auto-Geen

  • #2
Mag niet. In je gasblok zit een haaks puntstuk 3/8"x12mm knel.
De schroefdraad 3/8" in het gasblok is conisch en dicht af. De schroefdraad 12mm knel is toevallig ook 3/8" maar is rechte schroefdraad en niet bedoeld om af te dichten.
 

Dev80

  • #3
Oké bedankt, dat van dat conische wist ik niet. Was is in dit geval de beste oplossing? Ik heb het liefste dat de gasslang in een rechte lijn naar boven erin gaat zoals op de foto.
 

Auto-Geen

  • #4
5 cm van de oude gasbuis en een recht puntstuk 12 x 3/8".
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu