Schroefje van doucheput losgemaakt

Gertje21

  • #1
Het putje van mijn douche liep niet goed meer door, vandaar dat ik het rooster er uit wilde halen om schoon te maken. Ik heb het schroefje losgemaakt, maar het rooster blijkt nog steeds muurvast te zitten. Ik heb geprobeerd om het schroefje weer vast te draaien, maar dit lukt ook niet meer. Het schroefje blijft los ronddraaien.

Weet iemand hoe ik dit schroefje weer kan vastmaken en of het verstandig is om dit zelf te doen?
Ik heb namelijk ook gelezen dat dit lekkages kan veroorzaken. Klopt dit?

Alvast bedankt voor de tips!

20220728_210949.jpg
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Met het schroefje zit de stankafsluiter bevestigd aan het deksel. Het deksel zelf zit er niet mee vastgeschroefd. Om het deksel los te maken, hoef je het schroefje dus niet los te draaien.

Het deksel voorzichtig loswippen met een schroevendraaier door de gaatjes. dat moet voorzichtig, anders verbuigt het deksel. Als het deksel los is, kun je de stankafsluiter ook uit het putje pakken en weer met het schroefje vastzetten aan het deksel. (Het schroefje krijg je nu niet meer vast, omdat de stankafsluiter mee gaat draaien).
 
  • Like
  • Dit heeft me geweldig geholpen!
Waarderingen: basho, stylish en Gertje21

Gertje21

  • #3
Ontzettend bedankt voor de goede en snelle reactie! Ik raakte al een beetje in paniek, maar het is inderdaad zoals je aangaf en het is gelukt om het weer vast te draaien.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu