Schoorsteen verbouwen? Tips hierover

Lexxos

  • #1
Ik heb in mijn koophuis deze schoorsteen zitten,



nou wil ik deze tegels erom weghakken, de rookgasafvoer afsluiten en de boel dichtmaken en de uitstekende delen weghalen zodat ik de muur strak kan trekken met de rest van de wand. de tegels steken nu een klein stuk van de muur af, dus ik denk dat het een soort gemetselde ombouw is.

kan het zijn dat deze ombouw dus is gemetseld ? en hoe kan ik het beste die rookgasafvoer afsluiten. het huis heeft een houten vloer in de huiskamer, en de vloer rond de schoorsteen een soort van betonnen plaat waarop de kachel kon staan.

graag wat tips hierover :)

mvg,
Sander
 

Ralph

  • #2
Zoals ik het zie kan je die hele puist ervoor weg breken en het overgebleven gat/gasrookkanaal dicht metselen, om het geheel daarna gelijk te stucen met de overige wand.
 

Fiesiekus

  • #3
Evt. roetaanslag die op de muur achterblijft met speciale isoleer bewerken. Anders trekt 't door de stuc- en latexlaag heen.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Vergeet niet een regenkap te plaatsen op de schoorsteen,als die er nog niet zit.

Of op dak ook een stuk kanaal dicht storten met cement/stenen.
 

Lexxos

  • #5
Ok, even een update omtrend de schoorsteen :D

vandaag hebben me buren denk ik een rotdag gehad, want ik heb vandaag die schoorsteen ombouw afgebroken :lol:

inderdaad een mooie vlakke wand erachter, gewoon opgemetseld met wat bakstenen en heel veel cement ertussen. flinke klus aan gehad om het goed weg te breken :)

nu zal ik nog even kijken hoe ik precies die schoorsteen goed ga afdichten, zodat ik hem erna kan stucen en gelijk trekken met de rest van de wand.

kan ik die schoorsteenpijp niet evt. gewoon volspuiten met purschuim ofzo ? volgens mij zit er wel een regenkapje op de pijp want hij is met al die regen van afgelopen dagen niet eens nat van binnen ? (Huis heeft ook al een maand of 6 leeggestaan)

achter dat ronde gat zit een soort van vierkante ruimte, kan ik dat anderns gewoon dichtmetselen en dan die pijp + ruimte evt. volspuiten ?

of mag dat absoluut niet ?
 

Ralph

  • #6
Gewoon het eventuele gat in het binnenspouwblad dichtmetselen is voldoende. Je hoeft niet het hele kanaal dicht te metselen hoor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu