Schoorsteen te weinig, luchtafvoer combineren?

DeHeer

 • #1
Hallo allemaal,
Nu ik bij de verbouwing van de badkamer 2 schoorsteenkanalen open heb liggen wil ik hier ook de afzuiging van de keuken in wegwerken echter zijn beide kanalen al in gebruik.
Door een loopt de stamleiding van de waterafvoer (ont/beluchting) en in de andere komt een ontluchtingspijp vanuit de kruipruimte van de buren uit.

Iemand heeft mij geadviseerd de afzuiger in het kanaal van de stamleiding uit te laten komen waarbij een terugslagklep zou moeten voorkomen dat er rioolluchtjes in de keuken komen, is dit zo? Die terugslagkleppen zien er niet hermetisch afgesloten uit...

Wat zou er gebeuren als ik de afzuiger in het kanaal van de kruipruimte ontluchting zou stoppen? Blazen mijn spruitjes dan bij de buren naar binnen of zoekt de lucht de weg van de minste weerstand en door de schoorsteen naar buiten? (buis kruipruimte diameter 70, komt van 2,5 meter lager)(afvoerkanaal 120 x 120, 6 meter tot het dak).
Ik zou ook een vaste buis tot 1,5 meter van het dak kunnen schuiven (afzuiger komt dan 4,5 meter hoger in het kanaal uit dan de kruipruimtebuis).
Of een flexibele pijp totaan het dak trekken, of regend dat in? (Bakstenen bufferen wel een paar druppels, een pijp niet)


Bij voorbaat dank voor al jullie suggesties!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Superkees

  • #2
  Ga voor zeker en maak een aparte afvoer naar het dak, met een eigen dakdoorvoer en ventilatiepijp er op.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu