Schoorsteen lekkage of zo

Empressgo

  • #1
Door de recent storm is er een lekkage ontstond op hoek van de schoorsteen. Is er iemand die kan mij helpen bij de opsporen van de bron van deze lekkage? Moet de lood op de hoek vervangen, voegen tussen de baksteen vernieuwd of boven kant van de schoorsteen even checken? Ik heb echt geen idee waar moet ik beginnen? Ik wil graag advies alstublieft.

De eerste photo is waar de lekkage ontstond...op de hoekje
De 2nd photo is de schoorsteen..photo genomen in de tuin
De 3rd photo is ook de schoorsteen maar de photo genomen in het zolderraam.

1a.jpeg


1b.jpeg


1c.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Die rookgasafvoer sinds wanneer is deze zo aangesloten.
Er is een stukje horizontale buis gemaakt boven de ketel en dat loopt naar de aansluiting op het deel wat aan de buitenkant op de schoorsteen is gemaakt?
Anders een foto van de ketel en de aansluiting in de schoorsteen.
 

Empressgo

  • #3
De rookgasafvoer was daar toen we het huis gekocht (2002). De ketel is aangesloten in het buisje (linker kant) dat op de boven kant van de schoorsteen is. Ik zie rook daar als ik de verwarming aan zet. Ik heb geen idee wat de andere twee buisjes (rechter kant) waren voor (misschien voor open haard) en we hebben die dicht gedaan om tocht te verminderen. De lekkage is helemaal in de rechter kant op de cement blok...niet naast de buisje.


1d.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het kanaal waar de afwerking van de rookgas afvoer dat ding wat op de buitenkant van de schoorsteen is aangebracht wordt niet gebruikt?
 

Empressgo

  • #5
De zwarte ding op de zijkant op de schoorsteen, ja ik denk dat het niet gebruikt is.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Dat is gewoon de rookgas afvoer van de cv installatie.

2_1_111.jpg
 

Empressgo

  • #7
Denk je dat de oorzaak van lekkage komt door de rookafvoer? Kan ik iets doen om de lekkage verminderen?
 

Thermonick

  • #8
Als het van condenswater van de rookgas af zou komen kun je er simpel achterkomen.
Stook je c.v. ketel op (warm water tappe) en kijk of het begint te lekke. begint het niet te lekken moet je toch ergens anders kijken of in ieder geval in de omgeving van de schoorsteen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #9
De muurdoorvoer op de zijkant van de schoorsteen zal waarschijnlijk niet meer in gebruik zijn. Ziet eruit als een muurdoorvoer waar in het verleden een vr ketel op aangesloten is geweest. Op de foto waar de ketel te zien is, zie je volgens mij rechts de niet in gebruik zijnde aansluitbuizen van deze muurdoorvoer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu