Schoolbordverf direct over latex

Kasperht

  • #1
Voor de kinderen zou ik 1 muurtje (2-3m2) in huis met (grijze) schoolbordverf willen verven. Het gaat om een gestucte muur waar nu latex op zit.

Ik ben al even wezen zoeken en komen zowel watergedragen als terpentine-gedragen schoolbordverf tegen. Maar ik kan weinig informatie vinden over de mogelijkheid dit direct over latex heen te gebruiken (en reactie bij navraag verfhandel: zou moeten kunnen maar we geven geen garantie).

Kan ik iets over de latex heensmeren om een nieuwe verflaag beter te laten hechten? En vanwege de geur in huis heb ik de voorkeur voor een watergedragen verf, maar ik weet niet of er verschil in kwaliteit van het eindresultaat is?
 

EGeen

  • #2
De schoolbordenverven kunnen op muren worden gebruikt. De muren moeten wel erg goed mooi strak worden gemaakt om een mooi resultaat te krijgen. De terpentinegedragen heeft bij mij deze keer de voorkeur aangezien hier thuis de schoolbordenverf slecht schoon te maken was. Dit zou bij een terpentinegedragen mischien iets beter kunnen zijn door de hogere dichtheid.

Ga er wel vanuit dat je minimaal 3 keer moet schilderen (ook al is hij goed dekkend) dit om de afneembaarheid te vergroten. Ik zou het product zelf eerder op hout oid gebruiken ipv een muur. Dit omdat de muur hierna minder goed zal kunnen worden overgeschilderd. Het krijt zal namelijk neem ik aan in de muur kunnen trekken.
Het mooiste en beste is volgens mij gewoon een schoolbordtje te kopen, deze zijn naar mijn idee ook beter af te nemen.
Verder heb ik een grijze nog niet eerder gezien, wel zwarte en groene.

Voor een technisch informatieblad kunt u kijken op FleX@. Deze is opzich voor de meeste soortgelijke producten wel van toepassing in dit geval.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Schoolbordverf is er in vele kleuren.
maar..... als je dit op een muur doet wordt het na gebruik van krijt allemaal grijs.
In elke oneffenheid blijft krijt hangen, ook stofvrij krijt.
(teveel ervaring met gebruik van schoolborden)
Gebruik voor schoolbordverf spiegelgladde ondergrond.
Misschien een idee?
Een whitebord voor watergedragen viltstift?
Een bord met magneetverf?
Een metalenbord voor magneetblokjes?
Of een combinatie van deze borden?
Kijk eens in een school, er zijn borden die met scharnieren dicht geklapt kunnen worden. Zo kan je de voor en achterkant van ander materiaal maken.
 

Kasperht

  • #4
Bedankt voor de tips!
Hoe ik het ga oplossen weet ik nog niet, maar in elk geval gaan we ons originele idee niet uitvoeren. Een los bord met metaal en whiteboardfolie vind ik in elk geval een leuk idee!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu