Schokdemper Bosch WAE28162NL/25

Moer65

  • #1
Moet weer eens schokdempers vervangen bij een Bosch wasmachine. Schokdemper onderdeel nummer : 00448032. Een aantal jaren geleden ook gedaan bij een andere machine en toen kwamen de nieuwe schokbrekers met bouten, moeren etc ter vervanging van de uit te boren kunststof plug.

Nu zie ik dat er ook vervangende schokdempers aangeboden worden die met een kunststof plug ipv bout/moer etc. geleverd worden. Hoe moet ik dat zien, moet de oude plug uitgeboord worden en wordt de demper dan met de nieuwe plug gefixeerd.
Moet je dan niet uiterst nauwkeurig uitboren en lukt zoiets met de hand.

Kortom heeft iemand hier ervaring mee en kan vertellen hoe dat dan werkt.
 

Repair-man

  • #2
Zie de plaatjes.



 

Moer65

  • #3
Die plaatjes ken ik, het ging mij erom hoe de montage met een plug in zijn werk gaat. Gevonden zie hier
.
Inmiddels de machine open gemaakt. En dan blijkt dat bij deze machine inderdaad de schokdempers alleen maar vervangen kunnen worden door de plug uit te boren en de niuwe dempers met bouten en moeren vast te zetten.

Nog een vraag mbt tot de schokdempers. Ik heb deze aan één zijde los gemaakt om eens te voelen met de hand hoe stroef het gaat. De eerste 1-2 cm geeft helemaal geen weerstand als ik de zuiger op en neer beweeg. Pas na die 1-2 cm voel je weerstand. Het lijkt wel of de zuiger op een of andere manier speling heeft.

Kan ik hieruit concluderen dat de schokdemper stuk is?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu