Schneider schemerschakelaar aansluiten

Zipke

  • #1
Bij het oude huis van mijn schoonouders heb ik een buitenlamp met een losse Schneider schemerschakelaar van de muur gehaald.
Toen ik de lamp demonteerde heb ik alleen een foto gemaakt toen ik de lamp al losgehaald was.
Nu ik hem bij ons aan het huis heb hangen kom ik er achter dat er iets niet goed is aangesloten aangezien de lamp continu aan is.
Zojuist al even de boel weer losgehaald maar ik zie niet wat ik verkeerd aangesloten heb.
Zie bijgaande foto's, de ene van de schemerschakelaar en de andere van de aansluitingen in de lamp, de blauwe en bruine rechtsonder gaan naar de lamp, aan de onderkant lopen 3 draden naar de schemerschakelaar en de 3 uit de muur komen uit de meterkast.

IMG_9853.JPG IMG_9851.JPG
 

PimKlus

  • #2
Ik vermoed dat de geel/groene draad uit het witte kastje de schakeldraad is. En dat deze aangesloten moet worden op de lamp.
Deze geel/groene draad komt uit op de kroonsteen bovenin het groene kastje.
Dus bruine draad van de lamp aansluiten op bovenste kroonsteentje zou het moeten werken. Voor de netheid doen we dan normaal stukje zwarte tape om de gele/groen draad zodat je weet dat dit schakeldraad is en dat er geen ongelukken gebeuren.

draden verlengen met kroonsteentjes verdient ook niet de schoonheidsprijs.
 

Zipke

  • #3
Je vermoeden lijkt juist, nadat ik de bruine op de geel/groene aangesloten heb lijkt het te werken. Zodra ik mijn vinger voor het oogje hou gaat de lamp aan. Top! Hartstikke bedankt voor de tip.
De geel/groene draad uit het verduister-kastje had ik voor een aarde aangezien, nu zit er netjes een zwart stukje tape op, de kroonsteentje die de draad verlengde heb ik weggehaald. Nogmaals bedankt!
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Dat is dus waarom je nooit een geelgroene draad mag gebruiken voor iets anders....
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu