Schimmel onderaan palen Douglas houten overkapping

Mkkl

 • #1
Volgens mij zit er schimmel onderaan de palen van onze Douglas houten overkapping. Ik heb al geprobeerd met ontvetter en daarna met schoonmaakazijn om het schoon te maken maar het is nog niet weg. Voordat ik het weer insmeer met houtolie lijkt het me goed dat alle zwarte plekken weg zijn? Iemand tips of ik dit het beste met ontweringswater of schurend weg kan halen? Andere tips zijn ook welkom. Ik heb wat foto's bijgevoegd om te tonen hoe het eruit ziet. Ben bang dat het ook net onder de grond onder de schimmel zit maar daar kan ik niet bij... De overkapping is ongeveer 3 jaar oud.

IMG_20210531_151010.jpg IMG_20210531_151001.jpg IMG_20210531_151005.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Impie

  • #2
  Door de bestrating is de afwatering slecht, blijft de paal vochtig en gaat deze dus rotten; de palen zijn kortom niet juist geïnstalleerd. Je kunt de schimmel vast visueel (voor korte tijd) wegkrijgen, maar dat is meer voor het zicht dan voor de gezondheid van het hout. Deze paal is vast en zeker onder de grond aan het rotten, iets wat je niet gaat oplossen met wat houtolie.

  De enige echte oplossing is de paal eruit en een nieuwe installeren zonder contact met de grond (bijvoorbeeld d.m.v. paaldragers). Als alles nog stevig staat hoeft dat niet meteen en kun je er zo nog even van genieten, maar je ontkomt er uiteindelijk toch niet aan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu