Schilderen van nieuw stucwerk

Lies22

  • #1
Beste klusser Help!

Ook ik heb mijn door de stukadoor gestucte en van een afwerklaag voorziene wand geschilderd. In mijn geval met Histor Monodek. (Voorstrijken met een voorstrijkmiddel was niet nodig i.v.m. de speciale laag) Er was mij geadviseerd dit twee maal te doen. De eerste laag leek goed te zijn aangebracht, met hier en daar wat plekjes, die na de tweede laag wel zouden verdwijnen. Dat dacht ik tenminste. Na het aanbrengen van de tweede laag blijkt er toch, wat de vakman noemt, "banenbontheid" te zijn opgetreden. Het is heel zorgvuldig gedaan met een roller die speciaal voor gladde wanden zou zijn. Wat kan ik nu nog doen?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Oversauzen met een supermatte muurverf. Hiermee zal de banenbontheid voor 99% verdwijnen, niet geheel. Wel moet u zeer licht opschuren en de stof zorgvuldig verwijderen. U kunt aan de muurverf ook nog een drogingsvertrager toevoegen ( Floetrol ) zodat u langer kunt rollen zonder aanzetten.

Het is mij niet duidelijk waaruit de "afwerklaag" bestaat. Voorstrijk? Dan zou u weinig last moeten hebben van banenbontheid en aanzetten, tenzij:

1. U de ondergrond niet hebt afgenomen voor het sauzen
2. De roller niet goed hebt verzadigd met verf
3. Niet vlot genoeg nat-in-nat hebt gerold
4. De kachel hoog had staan waardoor de muurverf te snel droogt. 16 a 18 graden is hoog genoeg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu