Schilderen van koperen verwarmingsleidingen

Eriktm

  • #1
Hoe ga je het best te werk voor het schilderen van koperen buizen voor het koud en warm water. Deze zijn nieuw geplaatst en moeten een kleurtje krijgen.

Beste met alkyd hoogglans?

En werkt het het zelfde bij de verwarmingsbuizen. Deze zijn deels al geverfd met een onbekende witte verf (waarschijnlijk gewoon latex)
 

Willlem

  • #2
Koper NOOIT met watergedragen verf schilderen! Hierdoor slaat groen later door je verf heen door oxidatie van het koper.

Je zou eventueel wel eerst met een grondverf op alkydbasis kunnen gronden en dan verder gaan met de verf waar u de rest mee schildert.

Lichte kleuren alkydverf gaat wel verkleuren op een hete leiding. Daar heb je dan weer radiatorverf voor.
 

EGeen

  • #3
Balen dat de meeste radiatorverven dan weer gemaakt zijn op een watergedragen basis. Koper moet een aparte grondverf op(of een goedzittende oude verflaag). Verder kan daarna naar mijn inziens gewoon een watergedragen verf op. Het helpt ook nog eens tegen vergeling(vandaar dat radiatorverven vaak op deze basis is).

Zou graag willen weten waarvoor mijn voorganger oxidatie als reden opgeeft, ben namelijk wel benieuwd? Wie weet zie ik iets over het hoofd?
 

Leerling schilder

  • #4
Je heb tegenwoordig hele goede isolerende primers op waterbasis deze is dan ook geschikt voor dit soort problemen en bedenk wel wanneer je van plan bent om de leidingen te behandelen met alkyd dat je nog lang mag na genieten van de lucht want er onstaan aardig wat gassen (dit geldt zeker voor de verwarmings buizen)
 

Mark345

  • #5
Gewoon radiator lag van de ****** geen grondverf


Winkelnaam verwijderd, lees de forumregels, mod.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Met grote belangstelling en leergierigheid lees ik graag de antwoorder van mijn mede beantwoorders. Soms wil ik hier, in het belang van de vragensteller, want daar gaat het dus om, graag een kanttekening bij plaatsen.

De leerling schilder plaatst hier het schot in de roos.

Het is jammer dat we op het forum steeds meer adviezen krijgen in de trand van "niet doen met dit product etc." zonder dat met zich produktinformatie eigen maakt.

Voor het schilderen van KOPEREN radiatorbuizen is een op waterbasis hittebestendige uniprimer uitstekend geschikt.

Niet alleen voor koper, ook andere non-ferro's , kunststoffen, steenachtige materialen en hout kan men hier mee behandelen.

We noemen hier geen merknamen, dus ik begrijp dat niet iedereen van alle professionele ( en vooral nieuw ontwikkelde ) producten op de hoogte is.

Als klein voorbeeld wil ik aangeven dat bovengenoemde primer door de additieven het oxidatieproces van koper stopt, zich ahw in het oppervlak van de leidng invreet en daardoor een uitstekende basis vormt om met een ( ja alweer ) watergedragen lak af te werken ( bestendig en niet vergelend tot 115 oC ).

Maar elke vragensteller kun je als beantwoorder het advies geven om op de site van een fabrikant te kijken, of een Pb sturen.

Wat ik maar wil zeggen: lanceer niet te snel : kan niet met dit product, want de ontwikkeling op verfgebied gaat razendsnel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu