Schilderen van eternit bloembakken

Biep99

 • #1
Ik heb oude eternit bloembakken gekregen van mijn schoonouders. Die vind ik mooier dan plastic en ik recycleer graag,vandaar dat ik geen nieuwe wou kopen maar oude opnieuw gebruiken. Nu...die zien er grijs uit wat niet echt mooi is, daarom had ik gedacht die te verven. Weet iemand met welke verf ik dit best doe ? Ik heb er ooit eens een geverfd met een restje maar die bladerde na een jaar af natuurlijk. Nu wil ik graag dat mijn werk een aantal jaar weerbestendig blijft maar allicht moet ik geschikte verf gebruiken. Weet iemand welke soort verf ik best gebruik ?
Dank bij voorbaat
biep
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Hoe je ze moet schilderen weet ik niet (zeker), maar houd er rekening mee, dat eternit zeer sterk asbesthoudend is (behalve de hele moderne versie van eternit). Op zich hoeft dat helemaal geen probleem te zijn, wanneer je er maar niet in gaat boren, zagen of dergelijke.

  En wanneer zo'n bak onverhoopt mocht sneuvelen, gebruik dan een methode waarbij je geen stof op laat waaien, en vooral niet stofzuigen... Dus voorzichtig brokken in een dubbele vuilniszak doen, en dweilen in plaats van zuigen of zwaar vegen.

  Maar laat je door dit alles niet weerhouden er iets moois van te maken, hopelijk heeft iemand een beter advies dan mijn idee: betonverf...
   

  Biep99

  • #3
  Bedankt, ik hou er zeker rekening mee !
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
  Eternit kunt u verven met een schrobvaste muurverf voor buiten. GA ETERNIT NOOIT SCHUREN ! Neem een doek met verfreiniger en maak daarmee de bakken schoon. Daarna 2 lagen schrobvaste muurverf aanbrengen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu