Schilderen met schakelverf

Wijering

  • #1
Hoi, nieuwe ramen schilderen met schakelverf of niet, wij krijgen deze week nieuwe ramen van meranti hout, deze staan in de grondverf? weet niet welke, moet ik deze ramen met schakelverf schilderen of kan ik de rubbol xd van sikkins gebruiken om af te schilderen
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Dat kan allebei, en per definitie niet alleen met het merkt wat u noemt, maar bijvoorbeeld ook met lakverf geleverd door de fabrikant waar u de Schakelverf - dus de echte houder van deze productnaam - van wilt betrekken.

Schakelverf is een EPS ( Een-Pot-Systeem) waarbij u alles, dus zowel gronden, voor,- als aflakken uit hetzelfde blik gebruikt.
Dat is makkelijk qua gereedschapverbruik en financieel aantrekkelijk en sluit het risico van niet goed op elkaar afgestemde producten uit.

De onderhoudsinterval ligt wel iets dichter bij elkaar dat bij een hoogglanzende aflak.

EPS kunt u verkrijgen in Satin en Semi-Gloss. De laatste is wat duurzamer.
 

Kacheltje

  • #3
Als het hout nog wat aan de vochtige kant is kun je beter EPS gebruiken. Mocht het weer nodig zijn om te schilderen na een paar jaar kun je het afsluiten met een gewone hoogglansverf. Het hout zou dan inmiddels droog moeten zijn.

Of je nu de kozijnen eerst grond of gelijk EPS gebruikt maakt voor de opbouw van het systeem niks uit.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Nee. Dat maakt wel degelijk uit, en vooral op welke houtsoort u het schakelsysteem toepast.

Schakelverf heeft geen inhoudsstoffen-isolerende eigenschappen dus als u dit op vers hardhout gaat gebruiken krijgt u doorbloeding.
 

Kacheltje

  • #5
Ligt idd een beetje welk merk schakelverf je gebruikt. Als je Sikkens schakelverf toepast klopt het voor bepaalde houtsoorten.:wink:

In dit geval is er al een laagje grondverf aangebracht.
Met een normale hoogglans is het dan overgronden en aflakken volgens verwerkingsvoorschrift of direct afwerken met een schakelverf. Ook dan lees even de verwerkingsvoorschriften.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu