Scheurtjes wegwerken/voorkomen

Jeedepee

  • #1
Hallo,

Wij gaan de badkamer vernieuwen. Nu zijn de muren niet geheel betegeld en zijn er op enkele plaatsen scheurtjes te zien die op een paar plaatsen doorlopen in de tegeltjes.

Omdat er een granito vloer in ligt met een opstaande rand moeten de tegeltjes van de muur af (anders krijg ik de nieuwe tegels niet gelijk met de opstaande rand). Dit is al gedeeltelijk gelukt. De tegels zijn destijds met cement gezet, dus tussen de tegeltjes en de stenen muren zit een laag cement van ongeveer 2 cm. Ik wil nu wel tot aan het plafond gaan tegelen.

Hoe kan ik het beste voorkomen dat de scheurtjes in de nieuwe tegels terugkomen?
Ik ben van plan om ook de cementlaag te verwijderen en dan in z'n geheel glad te maken. Wat moet ik hiervoor gebruiken? Het wordt dan weer een laag van ongeveer 1,5 cm dik.

Alvast dank voor de hulp. Groeten!
 

Markus

  • #2
De scheurvorming zal waarschijnlijk zijn opgetreden kort na voltooiing van de bouw(enkele jaren). Als er geen bouwkundige gebreken aan de woning zijn zullen deze scheuren na herstel niet meer terugkomen.
Gebruik een pleister op kalkbasis en niet op gipsbasis voor natte ruimten. Informeer u hier over bij de leveranciers van deze materialen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Je omschrijft de oorzaak eigenlijk zelf al, "de tegels zijn in cement gezet".
9 van de 10 keer zie je dat gebarsten tegels in cement zijn gezet.

Mijn advies gewoon er af bikken, muur weer glad maken, voorstrijken met een geschikt middel zodat de muur 1 geheel en waterdicht wordt (ik had daar van dat blauwe spul voor) en daarna de tegels met flexibele tegellijm aanbrengen.
9 van de 10 keer ben je dan van het probleem van gebarsten tegels af.

suc6

Gerrit Bakker
 

Jeedepee

  • #4
Hartelijk dank voor de snelle reacties!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu