Scheurtjes in pleisterwerk

Bobken

  • #1
Ik heb kleine scheurtjes in het pleisterwerk vooral boven de ramen, het zijn er niet super veel. Het pleisterwerk is ook al 20 jaar oud. Onlangs heb ik overal laten verven en de schilders hebben dit met polyfilla hersteld. Ik denk juist wat overgestreken want 3 maanden later waren de scheuren er al terug. Een stucadoor zei mij dat je dat moet uitkrabben en opvullen met finish. Met wat moet ik dat dan doen dat uitkrabben en moet dit tot op de baksteen en waarmee vul ik dit het beste op? De scheurtjes staan niet open, het zijn dunne lijntjes maar je ziet ze wel goed.
 

Rob86

  • #2
Beste Bobken,

Helaas zit er geen foto bij de post om er een goed beeld bij te hebben maar wij hebben het hier denk over krimpscheuren.
Dit kan komen door temperatuur verschillen, aansluiting van verschillende materialen die in elkaar overgaan en/of bewegingen in de constructie soms lastig om helemaal te voorkomen
Inwendige hoeken kan je met glaskit kitten, dit is uv bestendig/overschilderbaar en kan wat meer zetting opvangen. Vlakke oppervlakken kan je voorzichtig met een verfkrabber tot 3mm uitkrabben en afhankelijk van het aantal m2 finishen.
Een veel gebruikt en goed product hiervoor is Ardex 828 wat tevens in kleine verpakking te koop is.

doe er je voordeel mee!
 

Bobken

  • #3
Het zijn geen hoeken maar vlakke oppervlakken. Bedankt voor je duidelijke antwoord.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu