Scheurtjes in binnenmuur

Red

 • #1
De afgelopen dagen heb ik heerlijk stucwerk staan slopen in de woonkamer. Daarbij zijn een aantal scheurtjes in de kalkzandsteen binnen muur aan het licht gekomen. Het ea verklaart de scheurtjes in de spachtelputz laag die er op zat.

Op 2 plaatsen zitten er scheurtjes in steen en voegwerk in kalkzandsteen metselwerk boven een 3m lange stalton latij. Op één plaats zit er een scheur onder een raamkozijn die doorloopt totaan de fundering (kan ik zien omdat we vandaag ook de houten vloer gesloopt hebben, dit wordt een betonnen vloer). De fundering zelf is overigens niet gescheurt voor zover ik dit kan zien.

Moet ik hier iets aan gaan doen voordat de stucadoor gaat beginnen, bv voegen deels uitslijpen en opnieuw voegen, of alles lekker laten zitten?

De woning is overigens uit 1966; en ik heb het idee dat deze scheuren er al heel lang inzitten.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Toon

  • #2
  Dat kan je misschien beter aan de stucadoor zelf vragen, deze kan de situatie ter plaatste bekijken en adviseren. Hij moet het ten slotte ook stucadoren.
   

  Red

  • #3
  Ja dat zeker, maar ik vraag het vooral om constructieve redenen ivm met het verder werken/scheuren van deze muren
   

  Toon

  • #4
  Hoe groot zijn de scheuren?
   

  Red

  • #5
  Vanaf het plafond 4 rijen kalkzandsteen naar beneden tot de stalton latij en het verspringt trapsgewijs in de breedte over een steen of 4. De scheuren zijn 1-3 mm dik. Onder de zijraam over een lenge van ca 8 lagen vrijwel recht naar beneden, tot aan de bovenkant van de fundering.
   

  Pepjo

  • #6
  Ik denk dat het zetscheuren zijn.

  Eigenlijk kun je er niet zoveel aan doen : gewoon afwerken, en als het géén zetscheuren zijn dan zie je ze wel weer terugkomen.

  :mrgreen:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu