Scheur in tegels repareren

Mark-Speedmaster

  • #1
In onze douchekabine hebben we een scheur ontdekt die vanaf de ene tegel, oven een sierstripje, naar een andere tegel loopt. Het zit precies in de hoek van twee muren, maar niet door de hoek heen.

Nu weet ik niet zeker of de scheur door en door is maar wil het risico niet lopen dat er vocht achter m'n tegels komt. Ik heb er voor tijdelijk reparatietape van Tesa opgeplakt.

Is er ook een nette en betrouwbare reparatiemethode waarbij je de tegels niet hoeft te vervangen? Dat je de scheur altijd iets zal blijven zien is niet erg, als ik hem maar goed waterdicht kan krijgen. Zou dit te doen zijn met een transparante 2K epoxyhars?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou daar een goede sanitair kit voor gebruiken.
 

Actief

  • #3
Als je een ècht mooie tegelreparatie wilt, moet je eens een interieur reparatie specialist vragen. Niet zo'n bedrijf dat meubels stoffeert, maar een specialist in herstellen van harde oppervlakken.

Een goeie,, die bij mij een vensterbank uitstekend heeft hersteld is ***

Reclame niet toegestaan - mod
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ga er maar vanuit dat een scheur in de tegel water door laat. En voor kit heb je een paar mm ruimte nodig, anders krijg je nooit voldoende plaats voor een flexibele rugvulling.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
@Walker,

Waarom zou je op een onderwerp uit febr. 2013, dat door een spammer omhooggehaald werd om zijn reclame toe te voegen, eigenlijk nog reageren? :wink:
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
:oops: niet opgelet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu