Scheur in pleisterwerk fix & finish repareren

WendyAce

  • #1
Goedenavond,

Ik heb een vraag m.b.t. een gestuct plafond. Vorige week hebben we ons verlaagde plafond (stucplaten) gepleisterd, maar helaas nog niet het gewenste resultaat. We hebben blijkbaar niet snel genoeg gewerkt, waardoor de afwerking lastig ging en waardoor we een voor onze smaak niet strak en glad genoeg resultaat hebben verkregen. Wellicht een schot voor open doel, maar is het een goed idee om nog een laagje op te zetten (en dit maal wel snel genoeg werken) om wel het juiste resultaat te behalen? Zo ja, ook met Fix & Finish of liever iets anders?

En dan komen we bij het echte probleem: helaas is er na 1 dag ook een scheur ontstaan, precies op de naad van twee stucplaten. Inmiddels weten we dat dit waarschijnlijk komt doordat we geen gipsband hebben opgebracht over de naden, enkel de naden vooraf gevuld ook met Fix & Finish. We twijfelen nu of we deze willen repareren (met bijv renoband) of dat we deze echt moeten uitbikken en opnieuw moeten pleisteren. Het gaat om een zeer dun scheurtje.

Alvast bedankt weer!
 

132184

  • #2
Wendy, gipsband moet spijtig genoeg altijd, anders blijft het schduren.uitbikkelen is natuurlijk het best, maar je kan ook de band erover zetten en wat breder uitspartelen, dat millimetert extra ga je misschien niet zien, ipv 10 cm breed moet je dan wel minstens het dubbele zetten.

Snel werken lijkt leraar, je zet de gips op, laat hem rijpen en na een half uurtje kijk je eens op je kan glad maken.

Met gips iets gladmaken in 1 keer kan niet.

na gladmaken weer kwartiertje wachten, sponsen en superglad zetten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu