Hoe voorkom ik scheuren in pleisterwerk

KlasseKlus

  • #1
Ik heb een tussenwandje van Ytongblokken gemaakt. Het muurtje staat tussen twee houten palen en is met veerankers links, rechts en boven aan de palen bevestigd. De kieren tussen de palen en de Ytongblokken zijn gevuld met purschuim. De rechterpaal (69x44) is met schroeven aan het binnenspouwblad (kalkzandsteen) bevestigd. Aan de linkerpaal (69x69) is een houten deurkozijn bevestigd. Het geheel staat op een betonnen zoldervloer.

Bovenaanzicht:


Ik wil nu de gehele tussenwand (van spouwblad tot aan deurkozijn) gaan voorzien van pleisterwerk, dus inclusief de houten palen en de pur, zodat het wandje visueel aansluit aan het binnenspouwblad. Het pleisterwerk wordt later afgewerkt met structuurverf.

Hoe kan ik nu voorkomen dat het pleisterwerk op de naden tussen het Ytong/pur/hout gaat scheuren? Welke alternatieven zijn er hiervoor?
 

Klatsboem

  • #2
Ik zou er een gipsplaat van 9mm overheen schroeven en hier het pleiserwerk overheen aanbrengen, stucwerk op hout gaat altijd scheuren. misschien is er een soort band of gaas wat je er overheen kan plakken maar hier heb ik geen ervaring mee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu