Scheur in betonnen vloer

Michael_s

  • #1
Beste klussers,

Allereerst zal ik beginnen dat ik echt geen klusser ben en dus blij ben dat ik hier deze vraag kwijt kan. Ook weet ik dat het onderwerp al vaker in dit forum staat, echter heb ik wat meer vragen hierover.

Ik heb een scheur(tje) op zolder in de vloer waar de afvoerbuis zit van C.V., wasmachine (beluchtingsbuis van riolering heb ik me laten vertellen). De situatie is als volgt:




De scheur zal ongeveer een millimeter of 2 zijn schat ik. Het witte apparaat op de 1e foto is een droger die op deze buis staat aangesloten.

De situatie is dat ik niet weet of deze scheur er al zat voordat ik de droger aan heb laten sluiten op deze buis, ook kan ik niet onder deze vloer kijken omdat deze buis uitkomt in de badkamer en achter een muur zit.

Mijn vraag: Kan deze scheur kwaad of kan ik dit gewoon zo laten? Kan dit door de trilling van de droger en wasmachine die naast de droger staat erger worden?

Bij voorbaat dank.

Michael
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het lijkt mij dat de dekvloer is gaan scheuren.
Klop er eens op met een hamer, liggen de stukjes los dan kunt u het verschil horen met de rest van de vloer die zonder scheuren is.
Als de stukken los liggen kunt u die eruit hakken en nieuw leggen.
 

Michael_s

  • #3
Beste Jan,

Dank voor je bericht.

Als ik er op klop dan hoor ik dat aan de linkerkant van de scheur de klank wat "hoger" klinkt dan aan de rechterkant van de scheur, daar lijkt de klank wat doffer te zijn.

Kan het door de trilling komen van de wasmachine / droger of door het recent aansluiten van een kraantje op de waterbuis die je op foto 1 helemaal links de grond in ziet gaan? (dit voor de aanvoer van water naar de wasmachine) Lijkt me dat het geen waterlek kan zijn, want dan zou je een verkleuring moeten zien toch? Kan ik het zo laten of zal het alleen maar erger worden en is het prioriteit dit zo snel mogelijk te verhelpen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De dekvloer heeft zich niet goed (genoeg) gehecht aan de beton, de oorzaak is niet relevant.
Ik zou voorzichtig de stukken die los zitten eruit slopen en een nieuw stukje dekvloer maken.
 

Michael_s

  • #5
Dank voor je reactie! Ik weet wat me te doen staat :)

Dit topic mag dicht.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Om eerlijk te zijn zou ik er niets aan doen. Het is totaal niet erg, en als je de vloer opnieuw aanheelt krijg je ook weer kleurverschil.

Als het je erg stoort, kun je misschien een stukje zeil in de ruimte leggen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu