Schema voor vervangen vaatwasser E-nummer: SMV95T10NL/93 FD-nummer: 941

harekas.nl

  • #1
vaatwasser E-nummer: SMV95T10NL/93 en FD-nummer: 9411


Goedemiddag,

Ik ben zelf heel handig en kan de hele vaatwasser uit elkaar halen als het moet maar om de warmtepomp eruit te halen en deze te vervangen is op youtube video's niet te zien.
Heeft iemand voor mij de oplossing hoe ik deze kan wisselen? Het onderdeel heb ik al en ik zie hem zitten maar kom er niet bij.

Dankjewel alvast,
Shirley
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Je hebt een zogenoemde zeoliet vaatwasser hierdoor kun je er best moeilijk bij. Het is wel mogelijk. Je demonteerd de rechterzijde, het luchtkanaal rechts, de elektronica, de ventilator onderin die aan het luchtkanaal vast zit, de slangen die ertussen zitten en dan kun je erbij. Om de ventilator unit eruit te halen moet je echter de onderbak van de vaatwasser loshalen. Achter zit deze met een soort flens geborgd die je terug kunt buigen en voor met een schroef, zowel links als rechts. Hiervoor moeten ook de veren ontspannen worden door hey touwtje van de scharnierplaten los te halen.

Dan leg je hem op zn linkerzijde (als je ervoor staat, of op zn kop en kun je de onderbak een stuk lostrekken, hij hoeft er niet persé helemaal onderuit.
 

harekas.nl

  • #3
Je bent geweldig! 1000x maal dank... Fijne dag
 

harekas.nl

  • #4
Het is gelukt! Alleen we hebben ondanks de nieuwe warmtepomp nog steeds de foutmelding E04. We gaan alles maar even doormeten om te kijken waar het hem nog meer in kan zitten. In iedergeval bedankt voor de genomen moeite. Fijne avond!
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
Misschien kabels van de verwarming niet goed vastgeklikt ? Andere vermoed ik het verw relais op de print onderin.
 

harekas.nl

  • #6
de Kabels zijn goed vast geklikt. We gaan het relais op de print dan vervangen. Dankjewel nogmaals voor het meedenken. Wordt zeer gewaardeerd!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu