Scheidingswand maken in gyproc met een schuifdeur

Dipesh

  • #1
Ik zou graag een ruimte in twee willen delen d.m.v.een scheidingswand in gyproc(12.5mm) met metalstuds.
Ik zou hier ook een deur willen inzetten maar een schuifdeur.
Weet iemand hoe dit moet.
Heeft iemand een idee.
Alvast bedankt
 

Geus

  • #2
Wat is precies de bedoeling? Moet de schuifdeur in de wand verdwijnen, of mag hij er ook voor langs schuiven?

Een schuifdeur zelf installeren is niet zo moeilijk. Daar zijn rails voor. Boven aan de deur plaats je twee bevestigingspunten. Na bevestiging is dat nog te stellen zodat de deur recht en op de goede hoogte hangt.
 

Dipesh

  • #3
Schuifdeur mag voor de wand schuiven
 

Geus

  • #4
Boven het deurgat en daarnaast (waar de deur is in open positie) plaats je een balk stevig op de wand, waar je de rail aan ophangt. Hoog genoeg om de rail aan het zicht te ontnemen vanaf de andere kant dan waar de deur hangt. Deur dus liefst net iets hoger als het deurgat.

Aan de kant waar de deur sluit maak je een deurpost met een U-vormig profiel, zodat de kopse kant van de deur daar een stukje in gaat. Er is speciaal sluitwerk en vlak beslag voor schuifdeuren, dat kan je eventueel nog toepassen.

Deur inhangen en afstellen dat hij net boven de grond hangt en goed sluit. Je kan aan de onderkant van de deur nog een tochtborstel monteren. Tegen de deurpost waar de deur langs schuift kan je een strook van de zachte kant van klitteband plakken, dat voorkomt beschadigingen aan de deur door het schuiven. Eventueel op de grond nog een geleider monteren zodat de deur in halfopen en open positie niet van de wand kan komen.

Aan de deurkant kan je het railsysteem uit het zicht krijgen door plankjes om het balkje te plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu