Scheidingswand in slaapkamer

Nico2012

  • #1
Beste klussers,

Wij willen onze slaapkamer opdelen in 2 ruimtes, om zo een babykamer te creëren.

Ik heb mezelf al ingelezen in de mogelijkheden, maar zit toch nog met een aantal vragen.

Wat ik wil is een rechte wand trekken van in totaal 2,70m. op 1,60m wil ik een soort van schuifdeur. Ik dacht zelf misschien met een dubbele wand waar de schuifdeur dan tussen komt, maar ik ben bang dat de te duur of complex wordt.

Na wat ik gelezen heb lijkt mij de makkelijkste oplossing om een houten frame te maken met drawsbalken en hier gips plaatsen tegen aan schroeven, eventueel nog verstevigen met extra hout om dingen stevig op te kunnen hangen.

mijn vragen zijn.
Ik wil proberen een muur te maken zonder in de vloer te boren, kan dat uberhaubt ? plafond en de muur is geen probleem.
Er ligt nu laminaat in de kamer, wat ook moet blijven liggen, kan ik hier overheen een muurtje bouwen ? Als het niet zonder boren kan, kan ik en gat in het laminaat boren, vervolgens in de betonnen ondervloer (appartement)?
Ik wil een TV ophangen aan deze nieuwe wand, 83cm ldc tv, weegt een paar kilo.
daarnaast wil ik de wand isoleren tegen geluid, gewoon een kwestie van isolatie tussen de balken plaatsen voor de gipsplaten erop gaan ?
De schuifwand, mij lijkt de enige oplossing om een dubbele wand te maken, anders kun je de deur niet kwijt in de muur als deze open gaat, of hebben jullie nog een goed idee ?

Hoop vragen, ik hoop dat jullie hier een goed antwoord op hebben.
Als ik meer details moet geven hoor ik het graag.

Nico
 

Ceesz

  • #2
Zo'n schuifdeur die in de wand verdwijnt kan prima. Vroeger hadden oude huizen vaak een kamer en-suite met een dubbele schuifdeur die in de wand verdween. Als wand werden dan meestal ingebouwde kasten gebruikt. Wellicht is dat in jouw geval ook mogelijk. Door aan een kant de wand te combineren met kasten. Dan kan je ook de dikte van de wand een beetje camoufleren. Die wordt anders toch gauw een centimeter of 15.
Een houten constructie met gipsplaat kan prima. Als alternatief zou je de speciale metalen profielen voor gipsplaatwanden kunnen overwegen. Als extra 'hout' voor het ophangen van spullen zoals de tv zou ik op de gewenste plaatsen een plaat multiplex (18 mm) overwegen. Dan hoeven de ophangpunten later niet zo kritisch te worden uitgemeten.

Ik vrees dat bevestigen aan de vloer nodig is (boren of desnoods lijmen). Dit geldt zeker links en rechts van de deuropening. Anders loop je kans dat de hele wand verschuift als de een keer stevig tegen de deurpost loopt. Ik begrijp dat je het laminaat liever wilt sparen maar bedenk wel dat een doorlopende houten vloer enorm veel contactgeluiden overdraagt. Ik zou de vloer liever doorzagen en de onderste balk op het beton aanbrengen. De holle ruimtes in de wand opvullen met isolatie is, zoals je zelf al aangeeft, verstandig maar de meeste geluiden worden doorgegeven als contactgeluid. Je zou kunnen overwegen, als je toch een soort dubbele wand gaat bouwen, om deze 'los' van elkaar te houden.
Aandacht voor de openingen rond schuifdeur is dan wel gewenst. Een soort borsteltochtstrips?
Ik hoor het wel als iets niet duidelijk is.
 

Pirke

  • #3
Het is een appartement Ceesz...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu