Scharnieren inbouwkoelkast te gebruiken voor gewone deur?

Hakar

  • #1
In onze keuken zit een koelkast en een vrieskast ingebouwd, welke beide echt aan het eind van hun latijn zijn.
De inhoud van beide is voor ons aan de kleine kant, en we overwegen een vrijstaande combinatie met grotere capaciteit aan te schaffen.
Nu is onze vraag of we de scharnieren van de huidige deuren "gewoon" kunnen gebruiken om er afsluitbare kastruimte van te maken met behoud van de huidige deurpanelen.
Onze gedachtegang is om de scharnieren met een schroefje te markeren, waarna ze eventueel weer herplaatst kunnen worden en gefixeerd.
De scharnieren zitten nu op ongeveer 4 mm van de wand van de kast, mogelijk is dit ook iets waar we rekening mee moeten houden.

 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Nee dat kan niet
maar een paar nieuwe kopen is geen probleem kosten een paar euro per stuk.
 

Hakar

  • #3
Jammer, we dachten een simpele manier te hebben gevonden.
De kosten zullen het niet zijn, maar het opnieuw meten en bevestigen lijkt ons een klus, of zijn daar simpele richtlijnen voor?
Wilden het komend weekend eventueel aanpakken, maar wanneer het specialistisch werk is zullen we dus even achter de oortjes moeten krabben.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
De scharnieren zitten nu in de koelkast. Dus hoe had je dat dan voor je gezien??
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Op zich zou het wel moeten kunnen, maar dan moet u met balkjes gaan werken omdat de koelkast komt te vervallen. Daar komt veel passen en meten bij kijken.

Beter is om 3 nieuwe koelkastscharnieren te kopen en deze aan de binnenkant van de deur en de kast te monteren. Er zijn vaak papieren malletjes bij de scharnieren zodat u precies kunt aftekenen waar er geboord moet worden.

Let er op dat er 3 types zijn waarbij de deur niet, half of helemaal over de kopse kant van de zijwand van de kast valt.
 

Hakar

  • #6
De scharnieren hebben tegen de kastwand een rond en een ovaal gat de bovenste aan de onderzijde, de onderste aan de bovenzijde.
Ons idee was om net de ronde in eerste instantie te markeren en dan later met beide te fixeren, nadat de koelkast er uit is gehaald.
We dachten daarmee het proces van het boren van een gat voor het scharnier te kunnen omzeilen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
Maar dan steekt het deel van het scharnier dat nu op de koelkast rust toch uit in de kast?
 

Hakar

  • #8
Dat klopt, maar met deur dicht zie je dat niet :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu