Scharnier/as om klep te laten kantelen

PdeBruine

  • #1
Wij hebben een kast op de overloop met een klep erin waar de wasmanden in staan. Deze klep staat nu op rollers waardoor je het eruit kan trekken om de was in de mand te doen.
Alleen werkt dit niet zo handig, wat we doen is de klep aan de bovenkant naar ons toe trekken en dan kantelt hij waardoor je bij de wasmanden kan. Vergelijkbaar met dit principe.

Nu ben ik op zoek naar een scharnier of as die ik onderaan de klep en dan aan de kast kan vastmaken om zo de klep te laten kantelen. Alleen heb ik dit nog niet kunnen vinden. Weet iemand van jullie misschien hoe zoiets genoemd wordt of waar ik het kan vinden?

De voorkant en onderkant van de klep zitten aan elkaar vast en dat wil ik zo laten omdat dan bij het kantelen de wasmanden ook mee kantelen en je er makkelijk bij kan. Het scharnier of as wat ik zoek moet dus aan de zijkant van de kast en aan de bodem of voorkant van de klep bevestigd worden.

Ik denk dat het met een duimheng zou moeten kunnen, maar de duimen zijn allemaal bedoeld voor verticale montage, terwijl ik horizontaal nodig heb. Maar misschien hebben jullie een andere suggestie wat ik zou kunnen gebruiken?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Kan toch met haast ieder scharnier?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Plaats eens een foto...
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
En een set meubelscharen op de klep.
 

PdeBruine

  • #5
Vonken_trekker schreef:
Kan toch met haast ieder scharnier?
Volgens mij niet, pianoscharniers/paumelles/etc zijn, volgens mij, bedoeld om tussen de onderplaat en de voorkant van de klep te plaatsen waarbij dan de onderplaat vast blijft staan en de voorkant scharniert. Ik wil de hele omgekeerde L-vorm om zijn as laten kantelen.

Ik heb een paar foto's toegevoegd om het wat duidelijker te maken.

IMG_20210414_105506201_HDR.jpg IMG_20210414_105521069.jpg IMG_20210414_105533328.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Ah zo. Dan zou je inderdaad iets met twee pennen en twee bussen moeten maken.
 

stefan9

  • #7
Misschien kun je beneden aan de binnenkant van de klep links en rechts een ronde grendel plaatsen en dan in de vaste zijwanden een gat boren? Je kunt de grendels dan als as gebruiken.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #8
Met een dubbele onderplaat kan je nog steeds een "normaal" scharnier gebruiken.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #9
Google eens op
SS zijscharnier 145x100
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu