Schakelverf of gewone lak

Spidex

  • #1
Beste mensen,

Wederom heb ik jullie hulp nodig bij het nemen van een besluit. Onze voorgevel moet opnieuw geverfd worden. Aanvankelijk wilde ik het met schakelverf verven, maar later besloot ik toch te gaan voor de gewone lak.
De reden waarom ik zo aan het twijfelen ben is vanwege tal van adviezen en reacties die ik op internet ben tegengekomen. Zo zou de gewone verf afbladeren als het hout nat is (mijn grootste nachtmerrie) en ook sneller tot houtrot leiden omdat het vocht niet meer uit kan. Tevens zou de schakelverf van vooral sik.... heel erg snel afpoederen en zijn glans verliezen. Verder zou het maar 3-4 jaren meegaan.Ik heb geen zin om zoveel geld aan verf te besteden om vervolgens over 3-4 jaren weer te gaan schilderen.
Nu mijn vraag: welke verf is beter:
De schakelverf of de gewone lak. Ik twijfels nog tussen de verf van sik.. en sig....

Graag uw hulp aub!!
 

Fiesiekus

  • #2
Je noemt precies de voor- en nadelen van beide systemen. Alleen mijn ervaring met Si..schakelverf is dat het ( op een goed voorbereide ondergrond) op een west-kant wel 6-7 jaar staat.

Zo'n gruwelnachmerrie met houtrot heb ik daarvoor met dekkende alkydverf ook meegemaakt (kopse kant van erkerkozijn katsverrot); daarom neem ik geen risico en gebruik uitsluitend schakelverf of beits. Best kans dat jouw houtwerk in betere conditie is en daardoor wel met lakverf kan worden afgewerkt.

Maar wij kunnen natuurlijk niet beoordelen wat de toestand (qua vocht en kans op houtrot) van jouw houtwerk is.

Wat zit er nu op en wat is je ervaring daarmee? Gaat het om gevelbetimmering of om kozijnen/deuren?
 

Spidex

  • #3
Het gaat om een gevel betimmering in oostelijke richting, voordeur en ook de kozijnen. Het hout van de gevel is Redceder. Het verf wat erop zit is nog goed. Het bladerd dus niet af. Had je sik.. of s...a gebruikt? :mrgreen:
 

Fiesiekus

  • #4
S....a. Die gevelbetimemring zou ik dan met een schakelverf of beits doen. De deur en kozijn, als ze in goede staat zijn, met een lakverfsysteem (evt. incl grondverf).
 

Spidex

  • #5
Offtopic
Wat een hilarische onderschrift heb jij zeg. Ik kwam niet meer bij van het lachen. De directeur die net op mijn gebrul afkwam deed het ook bijna in zijn broek van het lachen!! :mrgreen: :mrgreen:

Ontopic
Zo had ik het nog niet bekeken. Een prima advies waar ik iets aan heb. Hartstikke bedank voor de tips. Andere voorstellen en adviezen zijn natuurlijk altijd welkom! :prima:
 

Fiesiekus

  • #6
Vroeger had ik een ander onderschrift, zal 'm nog eens terugzoeken. Maar sommigen vonden die vorige niet leuk; was 'n beetje macho nl.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu