Schakelaar werkt niet meer

MrOnhandig

  • #1
Goededag mensen,

Ik heb een dubbele stopcontact in de keuken veranderd naar een single stopcontact. Onderstaand de dubbele stopcontact of te wel de oude situatie.
Ik heb de geelgroene kabel niet gebruikt, omdat ik hem op geen enkel manier achter de nieuwe stopcontact kreeg. Echter opeens merk ik dat in de aangrenzende kamer de lichtschakelaar niet meer werkt (bestaat uit 2 zwarte kabels en een volledig groene kabel).

Kan het zijn dat de lichtschakelaar niet meer werkt in de kamer omdat ik de geelgroene kabel niet heb aangesloten in de keuken?

Snapchat-1666951252.jpg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
De groen/gele draad moet worden aangesloten op de nieuwe contactdoos. Dit is de aardedraad, die voorkomt dat jij gelektrocuteerd wordt door problemen in een apparaat. Zeker in de keuken is het gebruik van geaarde stopcontacten al heel erg lang verplicht. Dat je het niet voor elkaar krijgt lijkt me een bijzonder slecht argument, misschien moet je dan maar niet zelf een contactdoos willen vervangen.

Maar nee, dit kan niet de reden zijn dat je lichtschakelaar ergens anders niet meer werkt. Heb je misschien aan de bedrading bij de contactdoos getrokken? Mogelijk is er dan aan de andere kant van de leiding iets losgeraakt.
 
  • Like
Waarderingen: Freakie en Henk E

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu