Bauknecht vaatwasser schakelaar lekkage

Luke13

 • #1
Ik heb een Bauknecht GSX (weet niet de exacte nummer) vaatwasser van 2006 die heeft een F02 storing code gemeld.

Ik heb de zijde panelen gedemonteerd en heb gezien dat er veel water stond op de bodemplaat. Na het verwijderen van water, het blijkt er is een lekkage van de schakelaar (niveauregelaar). Water druppelt van de buitenste (benedenste) pol.

Er is niet meer een fout code melding. Water is gewoon in de machine gepompt. Inlet pomp dan stopt and daarna gebeurt niks. De circulatiepomp start niet en water blijft koud. Op dit moment ik kan zien druppels die komen uit de schakelaar.

Ik heb geprobeerd te wachten, maar het maakt niet uit. Niks gebeurt. Als ik dan de programma reset (via de Reset knop op de deur), dan is de water uitgepompt en machine stopt zonder fout code. Op die moment de lekkage stopt ook.

Ik heb de schakelaar gedemonteerd en schoon gemakt, maar die blijft lekken. De rubber ring blijkt good, zonder scheuren. De schakelaar microswitch blijkt goed ondanks het lekkende pol. Maar er is toch een lekkage, die ik denk komt van de rubber ring.Wat zou ik vervolgens doen? Moet ik een nieuwe schakelaar kopen? Zou ik silicon (of iets anders?) smeren op de rubber ring? Of is het probleem compleet anders?

Verder, heb ik op deze forum gezien dat misschien de condensator van de circulatiepomp zou kapot zijn en daarom start de pomp niet. Zou ik de condensator vervangen of voorkomt het lek op een of andere manier dat de pomp start?

Dank je wel!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Schakelaar vervangen.
  De motor draait niet door de beveiliging tegen lekkage.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu