Schade aan parketvloer met nog natte hardwax

Haroldvdh

 • #1
Zo nu en dan gebeurt er wel eens een klein drama. In mijn nieuwe woning heb ik de massief (Bourgogne) eiken parketvloer laten schuren en twee keer in de hardwax laten zitten.

De eerste laag was binnen 24 uur droog. De tweede laag dus niet. Zelfs na 48 uur was de vloer nog plakkerig en dat was een enorm probleem, want op dat moment kwam de verhuizer langs voor het lossen van mijn huisraad. Het resultaat: overal loopschade en ook doffe plekken op gedeeltes waar de vloer werd bedekt met plastic (een goed bedoelde poging van de verhuizer om de schade te beperken) waardoor de nog natte hardwax op het plastic is gaan kleven.

Gevolg: een morsig en doffe vloer die nog slechter uitziet dan vóór de behandeling. Ik kon wel janken! Mijn vraag is, is het mogelijk om de vloer op eenvoudige wijze te herstellen? Opnieuw schuren is geen optie, want ik woon al in de nieuwe woning, met al mijn (zware) meubels plus ook nog eens jonge kinderen.

De parketonderhoudsman raadt me overigens aan om de onderhoudswax te gebruiken. Ik vraag me af of dat spul wel sterk genoeg is omdat op sommige plekken net lijkt alsof de tweede waxlaag is verdwenen.

Zou het niet beter zijn om de beschadigde plekken te boenen met gewone hardwax in plaats van onderhoudswax? Heeft iemand een goede tip of iets soortgelijks meegemaakt?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Heeft iemand een advies ?
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu