Samsung wasmachine pulley los

Hofkickser

  • #1
Onze 26 maanden oude Samsung wasmachine centrifugeerde niet meer. Ik heb de snaar gecontroleerd en deze bleek eraf te zijn gelopen. Bij verdere inspectie lijkt de achterste pulley (dubbele aandrijving op dit model) los te zitten. Dit lijkt mij niet in orde te zijn, maar ik hoor het graag van een specialist hier op het forum.

Zie onderstaande video voor een duidelijk overzicht van het probleem.

 

Hofkickser

  • #2
Toch maar even de pulleys los gemaakt, de achterste ring zat compleet los. Nu alles vastgedraaid en machine lijkt weer in orde.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
Ben wel benieuwd wat de functie is van deze dubbele aandrijving ? Heeft hij ook twee motors dan ?
 

Hofkickser

  • #4
Jip twee motoren. Ik moet hem nogmaals openmaken. De machina maakt een zwaar geluid na mijn “reparatie”. Zal er morgen eens een video van maken. Het lijkt erop dat de snaar toch wat strak zit.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
Maar waarom heeft hij twee motoren ? Ik heb verder geen documentatie. Ben dit nog nooit tegen gekomen. Ik ken van vroeger wel de apparaten met 1 motor voor wasritme en 1 coor centrifugeren. Dit werd bij proffesionele wasmachines wel toegepast. En natuurlijk de turnamats met 2 trommels. Maar samsung bestaat nog niet zo lang in NL dus vind dit wel boeiend.
 

Hofkickser

  • #6
Er wordt ook bij deze machine gebruikt gemaakt voor een reguliere motor voor aandrijving tijdens het wassen. De andere motor werkt inderdaad alleen tijdens het centrifugeren. Dat werd wel duidelijk toen de was eruit wel schoon uitkwam, maar drijfnat. De snaar van de centrifugemotor was eraf gelopen omdat de achterste pulley los zat. Het waarom kan ik niet beantwoorden, wellicht iemand met Samsung kennis?

Het betreft overigens de Samsung ww9bm76nn2m/en
 

Techrax

  • #7
Beste,

De dubbele aandrijving is het zogenaamde "QuickDrive" wasprincipe van Samsung die al enige jaren bestaat. De ene motor dient voor de aandrijving van de wastrommel en de andere motor dient voor de aandrijving van de achterwand van de trommel. Als de trommel bijvoorbeeld linksom draait, draait de achterwand rechtsom en andersom. Samsung claimt hiermee meer beweging in het wasgoed te krijgen en de wasprogramma's zijn hierdoor een stuk korter in vergelijk met "conventionele" wasmachines. Dyson had rond de milleniumwissel een soortgelijk principe genaamd "Contrarotator". De achterste helft van de trommel draaide linksom en de voorste helft draaide rechtsom en andersom. Bij het centrifugeren zorgde een soort versnellingsbak ervoor dat beide trommelhelften aan elkaar gekoppeld werden. Een ontzettend complexe constructie gebleken want het systeem ging bij de vleet kapot en ipv reparatie programmeerde Dyson het systeem gewoon uit.
 

Hofkickser

  • #8
Bedank, dat wist ik niet. Maar is het dan ook zo dat er een bepaald moment gebruikt moet worden om de pulley vast te zetten. Ik heb het “gewoon” vast gedraaid en de machine maakt toch wel een stuk meer lawaai nu. Als ik je verhaal zo interpreteer zou de achterste pulley best wel eens losser mogen zitten willen ze beide een ander stuk van de trommel aansturen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu