RVS slang in asbesthoudende schoorsteen

Deleted member 146747

 • #1
Hoi,

Door ervaringen uit het verleden ben ik nogal panisch voor asbest. We wonen net in een nieuw huis met asbesthoudende schoorsteen. De oude bewoners hebben hier een RVS slang doorheen laten trekken door een professioneel bedrijf. Ik heb weleens gehoord dat hierdoor asbestdeeltjes los kunnen laten. De plaatsing is nu een jaar geleden en we maken ook gebruik van de kachel. Indien er wat vrij is gekomen, kan het huis daar nu nog verontreinigd door zijn, of is dat wat ver gezocht? Aangezien het dan door het kanaal moet zijn gevallen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Alles kan, maar zoiets is onmogelijk te beoordelen op een forum....
   

  Deleted member 146747

  • #3
  Is het inderdaad ook echt onverstandig wat er is uitgevoerd?
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #4

  Starter01

  • #5
  In geval van asbestfobie denk ik dat je beter alles professioneel weg kunt laten halen en 'schoon' laten maken. Kost misschien wat, maar geeft je waarschijnlijk een hoop rust die je nu niet hebt.
  Verder niet te veel afvragen wat je verder zo allemaal (mogelijk) inademt de hele dag... (En nee, asbest niet onderschatten en bij werkzaamheden hieraan de juiste maatregelen treffen).
   
  Laatst bewerkt:
  • Like
  Waarderingen: Walker

  Deleted member 146747

  • #6
  Dank voor je reactie @Starter01 . Is het niet ip zo dat een nieuwe rvs kachelpijp ervoor zorgt dat er geen verbinding meer is met de stenen schoorsteen zeg maar? Want dan is er ook geen contact met evt asbestdeeltjes mogelijk. Dan kunnen we er misschien beter niet meer aankomen?
   

  Starter01

  • #7
  Asbest dringt niet door RVS. Maar kan altijd nog langs andere wegen komen. Maar mijn beste advies is om alles professioneel te laten verwijderen en schoon laten maken met een asbestfobie. En dan maar hopen dat je niet ergens anders wat inademt of naar binnen waait.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Eerst wilde je weten of het huis (nog) verontreinigd zou kunnen zijn door asbestdeeltjes uit het schororsteenkanaal. Nu verwacht je van de beantwoorders, dat ze bij jou naar binnen kunnen kijken en zien of er asbeststof in de ruimte tussen pijp en RVS slang terecht is gekomen en of je daar al of niet beter maar niet aan kunt komen..

  Daar valt echt van afstand geen zinnig woord over te zeggen. Het is nu eenmaal zo, dat wanneer je (overmatig?) alert bent op asbest, je geen enkele zekerheid kunt verkrijgen over de toestand in jouw huis, dan alleen door een grondige inventaristatie door een gecertificeerd bedrijf. En zelfs dan zou het me niet verbazen als je nog twijfels houdt, want het probleem zit nu eenmaal vaak niet alleen in het huis, maar ook in het hoofd.
   

  Deleted member 146747

  • #9
  Ik bedoeld eigenlijk als de nieuwe aansluiting er is, of er dan nog verbinding is met de oude schoorsteen zeg maar.
   

  Starter01

  • #10
  We wonen net in een nieuw huis met asbesthoudende schoorsteen.
  Sorry, maar waarom kies je hier dan voor? Dit wist je van te voren. Ik snap dat sommige mensen, een al dan niet gegronde angst hiervoor kunnen hebben. Grotendeels waarschijnlijk door onwetendheid, maar ook lastig (of niet) weg te nemen.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #11
  JeroenvGemert schreef:
  Ik bedoeld eigenlijk als de nieuwe aansluiting er is, of er dan nog verbinding is met de oude schoorsteen zeg maar.
  Nogmaals: hoe kunnen wij hier zien wat er bij jou aan de hand is?
  Geen foto's, geen situatieschets, niets waaraan we enigszins zouden kunnen zien wat de situatie is.
  En dan nog: we kunnen geen metingen doen of er nog asbest(stof) aanwezig is.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #12
  Als je bang bent voor asbest, had je inderdaad wellicht geen woning moeten kopen waarvan je weet dat er asbest in zit.

  Wij kunnen je angst niet wegnemen. Ook kunnen wij niet beoordelen of er wel of niet vrije deeltjes aanwezig zijn in de woning.

  Laat een inventarisatie uitvoeren door een professional. Aan de hand van de uitkomst kun je of rustig slapen, of je moet actie laten ondernemen.

  Hier gaat een slotje op.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu