Ruimte dicht maken boven keukenkastjes

Specialralph

  • #1
Hallo,


Onze keukenkastje lopen niet helemaal tot aan het plafond. Nu wil ik de ruimte boven de kastjes tot aan het plafond dicht maken. Waar kan ik het het best mee doen? Ik denk aan een stuk gipsplaat (zonder de ronde zijkanten uiteraard) maar ik weet niet of dit gaat werken. Ik schat dat het zo'n 25 tot 30 cm hoog moet zijn. Ik wil dan van een gipslaat de ronde zijkanten er af snijden. Of heeft iemand een mooier /betere suggestie?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je zou ook meubelpaneel kunnen nemen wat al in een kleur is die je mooi vindt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Bij mij staan er panelen boven die bij de keuken zijn geleverd. Ik zal ze wel betaald hebben. :wink: Ze zijn in een van de kleuren van de keuken geleverd. Je kan ook iets van MDV maken maar om de panelen in een juiste kleur of finisch te krijgen lijkt me best lastig.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
U kunt gipsplaten tot een lengte van 420 cm verkrijgen.

Deze kunt u aan beide langszijden inkorten en op de juiste lengte naadloos boven de kastjes aanbrengen.
Bent u de ronde kanten kwijt en bestaat de beplating uit 1 stuk. Deze kunt u in elke gewenste kleur schilderen en de naadjes aan boven en onderzijde afkitten met acrylaatkit.
 

Specialralph

  • #5
Het hoeft niet in dezelfde kleur, ik wil deze toch gewoon wit maken dezelfde kleur als wand en plafond, dan lijkt het ook gewoon één geheel.
Dus ik zat zelf aan een stuk gipsplaat te denken, en vervolgens overschilderen met de structuurverf die ik ook op de wand in de keuken heb
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Nou, kijk ens aan, helemaal voor mekaar!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Je zult ook eerst even tegen het plafond, en op de kastjes, een lat moeten schroeven om de gipsplaat op vast te schroeven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu